PUSIĆ: Susret premijera pozitivna poruka svima

Hrvatska vicepremijerka očekuje susrete i na drugim nivoima. Ivica Dačić izjavio je da bi bilo dobro da se srpski i hrvatski predsednici što pre sretnu

  • 0

Hrvatska vicepremijerka i ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić ocenila je susret premijera Hrvatske i Srbije kao pozitivnu poruku i hrvatskoj i srpskoj, kao i evropskoj i široj javnosti da je moguće uspešno rešavati regionalne probleme kroz saradnju, a ne kroz konfrontaciju.

Pusić očekuje da će taj susret pomoći i stvaranju pozitivne atmosfere i za redovne susrete na drugim radnim nivoima.

Na pitanje hoće li se Pusićeva i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić uskoro sresti, o čemu se govorilo poslednjih nedelja, iz Ministarstva su poručili da za sada nije dogovoren termin službenog bilateralnog susreta dvoje ministara.

- Ako budu učestvovali na istom multilateralnom sastanku, kao što je bio slučaj u Njujorku i Dablinu, može se očekivati da će se sresti na marginama skupa - rečeno je u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio obavešten o njegovom susretu sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i da bi bilo dobro da se srpski i hrvatski predsednici što pre sretnu.

- Ja, takođe, mislim da bi bilo dobro da se Nikolić i Josipović što pre sretnu - izjavio je Dačić, ali je napomenuo da "to nema veze sa susretima premijera" i da Vlada mora da vrši poslove iz svoje nadležnosti.

- Neophodno je da dođe do pune normalizacije odnosa Srbije i Hrvatske - ukazao je Dačić i dodao da to nije moguće bez susreta na svim nivoima.

On je istakao da je normalizacija odnosa u interesu i Srbije i Hrvatske, a da je manje bitno da li su se prvo sreli predsednici ili premijeri.

- To nije nikakav problem između mene i Nikolića - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA