NIKOLIĆ I ĐUKANOVIĆ: Srbija i Crna Gora za primer svima (VIDEO)

Predsednik Nikolić je kazao da su odnosi Srbije i Crne Gore prošli kroz najtežu fazu i da dalje mogu da idu samo uzlaznom putanjom, dok je premijer Đukanović istakao da dve zemlje treba da budu primer svima

  • 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se, na kraju jednodnevne radne posete Crnoj Gori, sa premijerom te zemlje Milom Đukanovićem u vili "Gorica" u Podgorici.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da su odnosi dve zemlje prošli kroz najtežu fazu i da dalje mogu ići samo uzlaznom putanjom, dok je Milo Ðukanović istakao da one treba da budu primer i daju podstrek razvoju odnosa u regionu.

Ðukanović je, u razgovoru sa Nikolićem u Vili "Gorica" u Podgorici, poručio da Srbija i Crna Gora treba da budu primer i daju podstrek razvoju odnosa svim zemljama u regionu.

On je izrazio zadovoljstvo što se iniciraju dalji impulsi u napretku saradnje i odnosa Srbije i Crne Gore, i poručio da je Nikolićeva poseta, kao i sve buduće, usmerena ka razvoju odnosa dveju zemalja.

Crnogorski predsednik je istakao da prostor za razvoj odnosa dve zemlje postoji u sferi infrastrukture, energetike, ekonomije, turizma...

Predsednik Nikolić je kazao da su odnosi Srbije i Crne Gore prošli kroz najtežu fazu i da dalje mogu da idu samo uzlaznom putanjom.

Nikolić je podržao Crnu Goru na evropskom putu i stremljenju ka učlanjenju u NATO, i istakao odlučnost Srbije da postane članica Evropske unije.

Prethodno je Nikolić razgovarao s Vujanovićem i predsednikom parlamenta Rankom Krivokapićem.

On je, takođe, razgovarao i sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, a posetio je i Maticu Srpsku u Crnoj Gori, gde se sastao sa čelnicima te kulturne ustanove.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA