Šapić: Oni koji se ne slažu sa vrhom stranke mogu da idu iz DS!

- Najviši organi demokrata doneli su određenu odluku i oni koji se sa tom odlukom ne slažu mogu da izađu iz stranke ili da je prihvate bez obzira na to šta o njoj misle - rekao je lider demokrata u Beogradu

  • 6

Predsednik beogradskog DS Aleksandar Šapić smatra da je licemerno da o demokratiji u Demokratskoj stranci pričaju oni koji su u proteklih osam godina sve činili da te demokratije ne bude, i ističe da se niko nije našao na meti time što je od sadašnjih poslanika demokrata, a nekadašnjih ministara, zatraženo da vrate poslaničke mandate.

- Niko se ovde nije našao na meti. Imate organe stranke koji donose neke odluke, a u DS je uvek svako mogao da kaže šta je želeo. Onog momenta kada organi DS donesu neku odluku, morate da je poštujete, jer tako funkcionišu sve ozbiljne organizacije - rekao je Šapić.

Lider demokrata Dragan Ðilas sinoć je saopštio da očekuje da organi stranke isključe Dušana Petrovića ukoliko on ne bude želeo da vrati poslanički mandat, a da se od Vuka Jeremića čeka zvanični stav u narednih nekoliko dana.

Prema rečima Šapića, aktuelni predsednik DS danas ima daleko manja ovlašćenja nego što ih je ikada imao, i to upravo na insistiranje aktuelnog lidera demokrata, a u DS "danas sigurno postoji najveća demokratija u poslednjih 10 godina".

- Najviši organi demokrata doneli su određenu odluku i oni koji se sa tom odlukom ne slažu mogu da izađu iz stranke ili da je prihvate bez obzira na to šta o njoj misle - ističe Šapić.

Prema njegovim rečima, "Petrović je izašao na GO i rekao da on neće vratiti poslanički mandat", a dalja procedura je da "onaj ko ne poštuje odluku najvišeg organa stranke ne može više da bude član DS".

Šapić kaže da ne zna da li nekadašnji ministar Vuk Jeremić menja stav o vraćaju svog poslaničkog mandata, ali da će se Jeremić u sledeća dva-tri dana izjasniti o tome.

(D. Z. / Tanjug / Foto: S. Pikula)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    19. januar 2013 | 14:11

    Vi ste pukli jos davno jer zahvaljujuci Tadicu i njegovoj krimi-ekipi DS je lopovsko udruzenje.Djindjic je toliko godina radio na reputaciji DS -a da bi je ove pijavice unistile za kratko vrijeme.Jedva cekam da vidim iza resetaka onog zutokljunca Djilasa a to ce ako bog da uskoro biti!

  • pedja

    19. januar 2013 | 15:08

    Pa ni pertle ti ne vire vise!Nepismeni ides na mardelj zajedno sa svojim idolom!

  • bgd

    19. januar 2013 | 22:34

    Ti si nasao da pricas o moralu i postenju ,zagradio pola ulice i napravio sebi dvoriste !!! E moj Sapicu. Neverica tipa sok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA