STEFANOVIĆ: Vlada treba da nađe dugoročno rešenje za pitanje juga Srbije

Šef poslaničke grupe DS-a smatra da će uklanjanje spomenika bivšim pripadnicima tzv. OVPBM u Preševu za posledicu imati rast panalbanske ideje

  • 1

Šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Srbije Borislav Stefanović smatra da će uklanjanje spomenika bivšim pripadnicima tzv. OVPBM u Preševu za posledicu imati rast panalbanske ideje, jačanje solidarnosti albanskog faktora i izolaciju "i ono malo umerenih" albanskih političara na jugu Srbije koji su za dijalog.

- Država je reagovala efikasno, ali sa zakašnjenjem, sramota je da toliko službi tajnih i javnih nije znalo da se priprema postavljanje spomenika i da se nije na vreme reagovalo - rekao je Stefanović.

Bivši šef beogradskog tima u dijalogu s Prištinom kazao je da Vlada treba da nađe dugoročno rešenje za pitanje južne Srbije na način koji će sačuvati naš nacionalni interes.

- Na jugu Srbije su građani Srbije koji uživaju sva prava, ali treba da vidimo šta još smeta, da se pomogne tim ljudima da stalno ne gledaju jednim okom preko administrativne linije sa Kosovom - izjavio je  Stefanović.

On je rekao da se dijalog s Prištinom mora nastaviti.

- Ako bi rekli ne dijalogu, automatski bi dali alibi  Hašimu Tačiju da rešava stvari na nasilan način, ali i alibi njegovim saveznicima da ga podrže u tome - smatra Stefanović.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov grad

    26. januar 2013 | 09:14

    Pa zasto ti ne resi problem kad si bio zaduzen za to?Nego se sada posipas pepelom i imas neku naknadnu pamet!Daj skloni se i ne pridikuj sa strane,mogao si,al ' nisi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA