Nikolić s patrijarhom Vartolomejom: Promene pokreću svet!

"Kako se sve u životu menja, menjali su se i gospodari i korisnici ove svetinje. Promene pokreću svet", upisao je predsednik Srbije u knjigu posetilaca tokom obilaska Aja Sofije

  • 1

Dvodnevnu posetu Turskoj predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je susretom sa patrijarhom Vartolomejom u Istanbulu. Nikolić će se kasnije sastati na radnom ručku sa najuticajnijim turskim privrednicima.

 

Tomislava Nikolića, koji predvodi delegaciju Srbije u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Turskoj, patrijarh Vartolomej je primio u Vaseljenskoj patrijaršiji.

 

Nešto ranije, Nikolić je obišao i Aja Sofiju, remek-delo vizantijske umetnosti, koje je prvobitno bilo najveća pravoslavna svetinja, a kasnije džamija.

 

Nikolić je u knjigu posetilaca Aja Sofije napisao: "Kako se sve u životu menja, menjali su se i gospodari i korisnici ove svetinje. Promene pokreću svet".

 

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Istanbulu sa grupom uticajnih turskih privrednika koji posluju u Srbiji ili planiraju da investiraju u našu zemlju.

 

Nikolić, koji predvodi državnu delegaciju Srbije u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Turskoj, učestvovaće potom na 12. sednici Poslovnog saveta Srbija-Turska, posvećenog mogućnostima za proširenje ekonomske saradnje izmedu dve zemlje.

 

Posetu Turskoj Nikolić će završiti večeras susretom sa guvernerom Istanbula Husejinom Avnijem Mutluom.

 

Prvog dana posete, Nikolić je u Ankari razgovarao sa turskim predsednikom Abdulahom Gulom i predsednikom turske skupštine Džemilom Čičekom i obišao memorijalni centar posvećen ocu turske nacije Kemalu Ataturku, gde je položio venac i upisao se u spomen-knjigu.

 

Nikolić i Gul poručili su da je došlo vreme da Srbija i Turska pojačaju saradnju, a govoreći o turskim ulaganjima u Srbiji najavili su pravi investicioni bum.

 

U delegaciji Srbije su i ministarka omladine i sporta Alisa Marić, pomoćnik ministra spoljnih poslova Goran Aleksić, savetnici predsednika Marko Đurić, Jasmina Mitrović Marić i Predrag Mikić.

 

(D. Z. / Izvor: RTS / Foto: Prinskrin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jo

    5. februar 2013 | 19:42

    promene-pokrecu-svet-prema-paklu.nikolic-bi-da-se-igra-francuskog-filozofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA