Vuk Jeremić između Vučića i Petrovića

Nakon isključenja iz DS Vuk je najpoželjnije pojačanje skoro svih političkih stranaka u Srbiji. Ukoliko se prikloni naprednjacima, nije nemoguće da se po isteku mandata u UN vrati na čelo srpske diplomatije

  • 6

RASKRSNICA! Bivši šef srpske diplomatije i predsedavajući GS UN Vuk Jeremić nalazi se na političkoj prekretnici nakon isključenja iz Demokratske stranke, a kao opcije pominju se članstvo u novoj stranci "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića ili vraćanje na mesto ministra spoljnih poslova kao adut Srpske napredne stranke, saznaje Telegraf.rs!

Predsedavajući GS UN trenutno je najpoželjnije pojačanje skoro svih političkih stranaka u Srbiji, a da bi ga rado videli u svojoj stranci odavno više ne kriju socijalisti i Nova Srbija.

Kako saznaje Telegraf, Srpska napredna stranka i njen lider Aleksandar Vučić uspostavili su kontakte sa Vukom Jeremićem i nije nemoguće da se posle isteka mandata u UN vrati na čelo srpske diplomatije.

- Vučić ceni Jeremića i bilo je razgovora na temu da se on priključi stranci, ali to je u ovom trenutku malo verovatno. Najrealnija je opcija da nakon završetka sa obavezama u UN, preuzme funkciju šefa srpske diplomatije kao nestranačka ličnost - tvrdi naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, ako dođe do najavljene smene ministara iz redova naprednjaka, što je nagovestio Aleksandar Vučić, a Telegraf o tome prvi pisao, nije nemoguće da se tada Vuk Jeremić ustoliči na mestu ministra spoljnih poslova.

SARADNJA SA DUŠANOM PETROVIĆEM?

Jedna od opcija koja se proteklih dana provlači u medijima jeste da Vuk Jeremić u tandemu sa Dušanom Petrovićem bude osnivač nove političke partije u Srbiji.

Podsetimo, Jeremić i Petrović su donedavno bili članovi Demokratske stranke iz koje su isključeni iz istog razloga - nisu želeli da vrate poslaničke mandate stranci.

Šef novog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije  "Zajedno za Srbiju" koji zasad broji šest poslanika, Dušan Petrović, potvrdio je u izjavi za Telegraf da se čuo sa Vukom Jeremićem i da mu je poziv u poslanički klub, kao i u stranku, otvoren.

- Čuo sam se s njim, razmenili smo ideje i vizije kako bi Srbija i njena politika trebalo da izgledaju u budućnosti. Jasno mi je predočio svoj pogled o tome šta će se važno dešavati u međunarodnoj i domaćoj politici u narednim mesecima i godinama. Rekao sam mu vrlo jasno šta mislim da je važno u pogledu decentralizacije i kako bi trebalo da bude postavljena politička platforma o tome i dogovorili smo se da se vrlo brzo ponovo čujemo. Ponavljam, u vrlo ozbiljnim smo komunikacijama, a očekujem da ćemo u narednim danima znati konačnu odluku Vuka Jeremića - rekao je Petrović za naš portal.

On je rekao za Telegraf da je njegova poslanička grupa uvek otvorena za svakoga i za razgovor sa svakim, a da to posebno važi kada je u pitanju Vuk Jeremić.

Petrović nam je potvrdio da su članovi raspuštenog šabačkog odbora DS-a odlučili da napuste tu partiju i priključe mu se u osnivanju stranke Zajedno za Srbiju.

- Ovo je samo prva reakcija na osnivanje našeg poslaničkog kluba, a u budućnosti biće ih još - rekao je Petrović.

ZA 23 GODINE DS IZNEDRIO 10 POLITIČKIH STRANAKA!

Ukoliko se obistini ova druga opcija i Vuk Jeremić i Dušan Petrović zajedno formiraju političku stranku "Zajedno za Srbiju", biće to 10 politička opcija koju je "proizvela" Demokratska stranka.

Demokratska stranka je u svojoj 23-godišnjoj istoriji iznedrila bezmalo pola srpske političke scene, a poslednje u nizu biće partija koju osniva nekadašnji premijer Zoran Živković i ova nova koju bi pravili Petrović i Jeremić.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kleopatra

    27. februar 2013 | 17:51

    Srpski narod bi rekao ...običan smrad smrdljivi...zato nam je ovakva i zemlja. Niko se ne pita koliko je samo para potrošio pričajući da je Kosovo u Srbiji. Što ne ide da kaže u Prištini da je Kosovo Srpsko.

  • jovan

    27. februar 2013 | 20:17

    Koliko li ce partija postojati u srbiji?! Drzave s vise partija sigurno ne postoji!

  • Ralexic

    27. februar 2013 | 16:04

    ZASTO LI JE UCIO TOLIKO GODINA KAD RADI POSO ZA KOJI NIJE POTREBAN NI JEDAN DAN SKOLE.POSTO SE RADI O TIPICNOM FOTELJASU I KARIJERIST PRECI CE U SNS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA