Dačić: Aflatoksin u mleku zbog neusklađenih standarda

- Mi smo pre nekoliko godina promenili jedan propis o količini određenih supstanci u hrani za ljude, a nismo to uradili kad je reč o hrani za životinje, pa je to onda imalo posledice po količinu aflatoksina u mleku - objasnio je srpski premijer

  • 2

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da je do pojave aflatoksina u mleku u Srbiji došlo zbog neusklađene brzine primene evropskih propisa za ljudsku i stočnu hranu i naglasio da je o tome danas izvestio evropskog komesara za zdravlje i zaštitu potrošača Tonija Borga.

Dačić je to rekao na pitanje novinara da li je u susretu Dačića i srpskih resornih ministara s evropskim komesarima bilo reči o saopštenju srpskog ministra za poljoprivredu Gorana Kneževića da evropski standard o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku nije obavezan da bi Srbija mogla da izvozi i koristi mleko.

- Mi smo pre nekoliko godina promenili jedan propis o količini određenih supstanci u hrani za ljude, a nismo to uradili kad je reč o hrani za životinje i kroz hranu za životinje, koja je i dalje saglasna propisima Srbije o dozvoljenoj količini u hrani za životinje, pa je to onda imalo posledice po količinu aflatoksina u mleku - objasnio je srpski premijer.

On je naglasio da je oba propisa trebalo primeniti istovremeno i podvukao da je cilj srpske Vlade da u narednih nekoliko meseci donese zakon o bezbednosti hrane.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    15. mart 2013 | 18:32

    DOBRO DACICU UPOZNACEMO KRAVE KOJ NIVO OTROVA TREBA DA DAJU.NISU JADNE ZNALE I ISPALE SU VOLOVI.

  • Nislija

    15. mart 2013 | 19:38

    Pomerite na 5,0 i sve po zakonu,mozete onda da stavljate uranijum u cokolade i bilo bi po zakonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA