DAČIĆ I FORBS: Razgovaraćemo o poslu i ulaganju u Srbiju

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa potpredsednikom izdavačke kompanije "Forbs" Kristoferom Forbsom, koji će imati sastanke sa predsednikom Srbije, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom finansija

  • 0

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa potpredsednikom izdavačke kompanije "Forbs" Kristoferom Forbsom, koji boravi u poseti Srbiji.

 

Dačić je pre sastanka u Vladi Srbije rekao novinarima da će Forbs, koji je poslednji put boravio na prostorima bivše Jugoslavije 1967. godine, imati zanimljiv program u Srbiji.

 

- On će sutra imati susret sa patrijarhom, nakon toga ćemo obići neke muzeje i Narodnu biblioteku. U ponedeljak ćemo imati sastanke u Vladi Srbije, gde će biti i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, pa ćemo malo razgovarati i o poslu - rekao je Dačić.

 

On je najavio da bi Forbs u utorak trebalo da se sastane i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Forbs je u Srbiju došao sa članovima porodice.

 

 

Dačić je kompaniju "Forbs" obišao u februaru tokom posete SAD. On je tada pozvao Forbsa da poseti Srbiju.

 

Forbs će u Srbiji biti do 27. marta. On će se sutra, zajedno sa predsednikom srpske Vlade, sastati sa patrijarhom Irinejom, nakon čega će obići Hram Svetog Save na Vračaru, najavljeno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima. Forbs će potom posetiti Narodnu biblioteku, Muzej Paje Jovanovića, Konak kneginje Ljubice i Galeriju fresaka.

 

U ponedeljak, 25. marta, planiran je sastanak premijera Dačića, prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića i ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića s američkim gostom.

 

Istog dana Forbs će imati i sastanak s delegacijom Telekoma Srbija, Elektroprivrede Srbije, a nakon toga će obići Beli dvor.

 

Za utorak, 26. mart, predviđen je obilazak Oplenca, kao i sastanak Forbsa sa rukovodstvom Fijata i obilazak fabrike. Premijer Dačić i Forbs će u utorak posle podne održati zajedničku konferenciju za novinare.

 

(D. Z. / Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA