PAJTIĆ: Kakav separatizam, kakvi bakrači?

- Ja molim boga da sutra u Novom Sadu (na mitingu) ne strada nijedan prozor, da ne bude incidenata - rekao je Pajtić, i odbacio mogućnost organizovanja "kontramitinga"

  • 12

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da je na delu pokušaj "gašenja" autonomije Vojvodine.

 

- Optužbe vlasti za separatizam su besmislene. Da li treba da pristanemo na to da nam se ukida nadležnost po nadležnost i da se tako polako ugasi i autonomija Vojvodine? Mi na to nećemo pristati - rekao je Pajtić u emisiji "Jedan na jedan" "Radio-televizije Vojvodine".

 

On je ocenio da je, nakon što je Vlada Vojvodine donela Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, usledila "strašna kampanja i poziv na linč" protiv pokrajinskih vlasti, uz "besmislene" optužbe za separatizam.

 

- Kakav separatizam, kakvi bakrači! U Vojvodini nikada nije bilo separatizma, niti će ga ikada biti. Republičke vlasti izmišljaju neprijatelja kako bi prikrili rezultate pregovora o Kosovu - kazao je Pajtić, i dodao da se iz istih razloga sutra u Novom Sadu organizuje miting "Stop razbijanju Srbije", koji je uperen protiv vlasti u Vojvodini.

 

On je rekao da je apsurdno da vladajuće stranke u zemlji organizuju miting protiv pokrajinskih vlasti, umesto da rešavaju probleme, i ocenio da je cilj zapravo da se pokrajinska vlast sruši po svaku cenu i "upodobi" sa republičkom.

 

 

- Ja molim boga da sutra u Novom Sadu (na mitingu) ne strada nijedan prozor, da ne bude incidenata - rekao je Pajtić, i odbacio mogućnost organizovanja "kontramitinga".

 

On je optužio republičke vlasti da "na silu" krše zakone kojima su regulisane nadležnosti Vojvodine, da se Vojvodini oduzima imovina i da se krši Ustav.

 

Pajtić je oštro kritikovao predsednika Srbije Tomislava Nikolića i upitao da li je u skladu sa Ustavom kada predsednik države Vladu Vojvodine nazove "takozvanom", što je Nikolić učinio na konferenciji za novinare u nedelju.

 

Ocenio je da je veoma "ironično" kada republičke vlasti optužuju pokrajinske da nisu dovoljno učinile za građane Vojvodine, a pritom zakidaju Vojvodinu za novac i za nadležnosti.

 

Pajtić je rekao da tekst Predloga deklaracije može biti modifikovan kroz raspravu na Odboru za ustavno-pravna pitanja Skupštine Vojvodine i na samoj sednici pokrajinskog parlamenta, ali je dodao da Vlada Vojvodine neće povući Predlog deklaracije iz skupštinske procedure, iako je to danas zatražio i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

 

On je kazao i da nisu tačne tvrdnje koalicionih partnera iz Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara da nisu bili upoznati sa tekstom Predloga deklaracije, pošto su za taj tekst glasali i predstavnici te dve partije u Vladi Vojvodine.

 

( Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    11. april 2013 | 19:24

    Da da, ti si veliki patriota! Nije ti prošla ta deklaracija, pa se sad vadiš! A ne shvatam da smo jedini narod koji se grčevito borio i oslobađao dio po dio teritorije, sad treba da Srbi iz Vojvodine budu vojvođani! Preci im ginuli za slobodu i ujedinjenje, a neki da se odreknu predaka?! A i autonomija, čemu to, možemo u regije se podijelit, ali autonomija? Druga zastava? Čemu? Imamo jednu zastavu o dosta nam je! Imamo jedni zemlju i dosta nam je! Srbija, to je naše i tačka! Kome se ne sviđa ima svijeta dosta, pa neka ide!

  • serbon@yahoo.at

    11. april 2013 | 19:52

    Кад буде "стани-пани" , Пајтићу потребан нови Памперс . Ха ха ха ха ха

  • русија

    12. april 2013 | 04:43

    шта овај жућо хоће ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA