NS: Postavljena bina, Vučić ne dolazi!

Zahtevi na današnjem protestu pred Vladom Vojvodine biće povlačenje predloga Deklaracije o ustavnim pravima Vojvodine i ostavka pokrajinskog premijera Bojana Pajtića

  • 0

U Novom Sadu je postavljana bina za današnji miting protiv Deklaracije o zaštiti prava Vojvodine.

Miting protiv Deklaracije o zaštiti prava Vojvodine u Novom Sadu organizuju udruženja građana i sindikati koji se protive Deklaraciji, koju predlaže DS, a na njemu su učešće najavili SNS, SPS i DSS.

Na miting u Novom Sadu neće učestvovati prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić zbog državnih obaveza.

Okupljanje pred zgradom Vlade Vojvodine oganizuje nekoliko udruženja građana, studenti i sindikalni aktivisti, a pod sloganom "Stop razbijanju Srbije". U DS kažu da su naprednjaci i socijalisti i pravi organizatori skupa kojim se napada vlast u Vojvodini kako bi se sakrili rezultati pregovora o Kosovu.

Podrška protestu stiže od vladajuće koalicije sa republičkog nivoa, čije gotovo sve članice najavljuju učešće na mitingu. Na protestu u Novom Sadu učestvovaće i SPS, Jedinstvena Srbija, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Socijaldemokratska partija Srbije, a protestu će se pridružiti i studenti Univerziteta u Novom Sadu, Udruženi sindikat Srbije Sloga, predstavnici drugih organizacija i udruženja građana.

Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je da će ključni zahtevi na današnjem protestu pred Vladom Vojvodine biti povlačenje vladinog predloga Deklaracije o ustavnim pravima Vojvodine i ostavka pokrajinskog premijera Bojana Pajtića koja bi rezultirala prevremenim izborima u pokrajini.

Mirović, koji je i predsednik Saveta za Vojvodinu SNS-a, istakao je da će miting proteći mirno bez obzira na, kako je kazao, "najave o mogućim izrežiranim incidentima od strane autora Deklaracije".

Iz Demokratske stranke pozivaju naprednjake i socijaliste da pokažu političku hrabrost i kažu građanima da su oni pravi organizatori protesta čija je meta vlast u Vojvodini.

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić na optužbe za separatizam odgovara kontratužbama.

- Republičke vlasti izmišljaju neprijatelja kako bi prikrili rezultate pregovora o Kosovu - kaže on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA