Vestervele čestitao Vučiću

Nemački ministar večeras je u telefonskim razgovorima čestitao vicepremijeru Aleksandru Vučiću i šefu kosovske diplomatije Enveru Hodžaju na briselskom dogovoru

  • 4

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele čestitao je vicepremijeru Srbije Aleksandru Vučiću i šefu kosovske diplomatije Enveru Hodžaju na briselskom dogovoru.

 

Nemački ministar imao je večeras telefonske razgovore sa Vučićem i Hodžajem, prilikom kojih je istakao da postizanje dogovora o predlogu sporazuma Beograda i Prištine u Briselu nije bio lak korak za obe strane.

 

- Za obe države nije to bio lagan korak. Tim više priznajemo političku hrabrost i dalekovidost obe strane, što je pronađen komprimis, koji može da prevlada teškoće iz prošlosti i trasira put za dobru zajedničku budućnost u Evropi - rekao je Vestervele, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova u Berlinu.

 

Šef nemačke diplomatije izrazio je nadu da će dogovor, postignut pod posredovanjem Evropske unije, biti široko prihvaćen od obe strane i da će u potpunosti biti sprovoden.

 

Premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, u petak su tokom desete runde pregovora u Briselu parafirali sporazum od 15 tačaka.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    20. april 2013 | 23:02

    чим ови честитају значи да није добро

  • Miki

    21. april 2013 | 07:58

    E moj Vucicu, koliko su pljuvao ove koji ti sad cestitaju. Prodao si veru za veceru. Kad se setim da sam jos glasao za tebe, da poludi covek :-(

  • streptomycine

    21. april 2013 | 10:23

    Када наши традиционални непријатељи честитају, значи да је то погубно по Србе и Србију.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA