LDP, URS, PUPS, SPO, DHSS i DS će podržati sporazum

Predstavnici LDP i URS-a ocenili su da je sporazum Beograda i Prištine trebalo da bude postignut mnogo ranije, a DS je pozvala vlast da kaže građanima istinu o tom dokumentu. PUPS, SPO, DHSS su, takođe, podržali

  • 7

Posle sednice skupštinskog kolegijuma, predstavnici LDP i URS-a ocenili su da je sporazum Beograda i Prištine trebalo da bude postignut mnogo ranije, a DS je pozvala vlast da kaže građanima istinu o tom dokumentu.

Nenad Milić, poslanik LDP-a, rekao je da će njegova stranka u raspravi u Skupštini podržati sporazum koji je Vlada Srbije danas prihvatila i da je toj stranci žao što dogovor nije postignut ranije.

- Bolje i danas nego nikad. Zbog loše politike u prethodnih 10 godina i duže Srbija je dovedena u situaciju u kojoj nema rešenja kojima možemo da budemo zadovoljni - izjavio je Milić.

On je ocenio da je trenutna situacija u zemlji loša i da je karakteriše nasilje koje se ponovo rađa.

Šef poslaničke grupe URS-a Vladimir Ilić rekao je da će ta partija u Skupštini podržati sporazum sa kosovskim Albancima i da ga smatra važnim jer time Srbija pokazuje da je okrenuta budućnosti.

- I G17 plus se zalagala za ovakvo rešenje. Da smo ga postigli 2003, sad bi bili na pragu EU. Ali bolje ikad nego nikad - kazao je Ilić. On je dodao da sporazum štiti Srbe i da ne priznaje nezavisnost Kosova.

Šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović rekao je da sporazum jeste priznavanje Kosova.

- DS će glasati u pravcu podrške, ali zahtevamo da vlast pokuša da učini napor i kaže istinu u kakvoj će atmosferi građani da žive - kazao je Stefanović.

On je dodao da nije potrebno da se "ide u pravcu bili kakvog referenduma" i ocenio da je red da vlast objasni građanima "šta ovo znači".

(Telegraf / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sand

    22. april 2013 | 18:42

    Čim ti LDP podržava sporazum,jasno ti je da je to priznanje Kosova,a to najveća sramota Vučića

  • стрептомицин

    22. april 2013 | 17:27

    Сви издајници уједините се и заједно браните интересе ваших газди!

  • Пера Ложач КМ

    22. april 2013 | 20:52

    Све мој до мојега признаје

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA