Ukida se Kancelarija za KiM?

Premijer i vicepremijer u poslednja 24 sata razmatraju da li će Kancelarija za KiM nastaviti sa radom ili će biti pripojena nekom drugom državnom organu

  • 2

Premijer Srbije Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić u poslednja 24 sata razmatraju da li će Kancelarija za KiM, posle ostavke Vulina, nastaviti sa radom.

Postoji mogućnost, koja još nije izvesna, da će Kancelarija biti pripojena nekom drugom državnom organu, kao što je novoformirani tim za primenu Sporazuma s Prištinom, saznaje "Danas" u Vladi Srbije.

Izvori "Danasa" u Vladi navode i da će Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas razgovarati s Krstimirom Pantićem, zamenikom direktora Kancelarije za KiM i funkcionerom SNS, koji se kao državni službenik protivi Sporazumu o normalizaciji odnosa, što je u direktnoj suprotnosti sa zvaničnim odlukama Vlade Srbije.

Direktor Kancelarije Aleksandar Vulin podneo je Vladi Srbije pisanu odluku o ostavci. Uprkos tome, koalicija između njegovog Pokreta socijalista i SNS najverovatnije neće biti raskinuta, jer su naprednjaci "zadovoljni dosadašnjom saradnjom", navode izvori "Danasa". To je potvrdio i sam Vulin, kada je, gostujući na RTS, rekao da "Pokret socijalista nije u sukobu sa SNS".

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar KM

    25. april 2013 | 23:09

    Steta pa ne mozete da nam ukinete da dišemo

  • djole

    3. decembar 2013 | 08:47

    Bravo , konacno jedna prava stvar ove vlade... Dosta kosovskog terora , zao mi je obicog naroda , ali ovi ga preterase..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA