RADMANOVIĆ: RS će podržati odluku Srbije o sporazumu

- Podržaćemo odluku rukovodstva Srbije iako se, svesni smo, s tim neće slagati deo naroda i jedan broj političara u Republici Srpskoj - izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH

  • 2

Predsedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da će Republika Srpska podržati odluku rukovodstva Srbije o predloženom sporazumu s Prištinom i naglasio da RS neće dozvoliti da BiH prizna kosovsku nezavisnost ni posle briselskog sporazuma.

- Mi ćemo podržati odluku rukovodstva Srbije iako se, svesni smo, s tim neće slagati deo naroda i jedan broj političara u Republici Srpskoj - rekao je Radmanović u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Naglasivši da se ni posle potpisivanja briselskog sporazuma ništa neće promeniti po pitanju stava BiH prema eventualnom priznanju Kosova, Radmanović je podsetio da RS nije dozvolila da BiH prizna kosovsku nezavisnost, a da neće dozvoliti da se to dogodi ni posle briselskog sporazuma.

- Priznanje mora biti proizvod konsenzusa u Predsedništvu BiH, a ja za to sigurno neću glasati - rekao je Radmanović i dodao da je procena da srpski narod u RS i ono malo njih koji žive u drugom delu BiH nikako nisu za takvo priznanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    28. april 2013 | 14:19

    овај не представља РС !!! Споразум издаје не признајемо !!!

  • Build

    28. april 2013 | 17:36

    ko tebe sta pita?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA