NAMEŠTEN KONKURS? Dijaspora traži astronoma

Rok za podnošenje brojne dokumentacije koja se traži bio je svega osam dana, a javni konkurs objavljen je uoči praznika

  • 4

Kancelarija za saradnju sa dijasporom traži astronoma da vaspitava i obrazuje u inostranstvu, piše Danas. Izvori ovog lista tvrde da je konkurs namešten.

Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa dijasporom prošle sedmice je raspisala konkurs za popunjavanje nekoliko izvršilačkih radnih mesta, među kojima je i pozicija rukovodioca Grupe za koordinaciju i unapređenje obrazovno-vaspitnog rada u inostranstvu, gde se među neophodnim uslovima navodi visoko obrazovanje u oblasti prirodno-matematičkih nauka.

Na pitanje lista Danas zbog čega su prirodno-matematičke nauke jedino pogodne za ovo mesto, iz Kancelarije nije bilo zvaničnog odgovora, ali više izvora bliskih ovoj vladinoj instituciji kaže da je reč “o korupciji radnih mesta“ i da je konkurs namešten.

- Odgovor je vrlo jasan. U pitanju je korupcija radnih mesta - navodi izvor Danasa. On dodaje da je u sistematizaciji za rukovodioca Grupe za koordinaciju i unapređenje obrazovno-vaspitnog rada sistematizovano mesto za koje su potrebne “prirodno matematičke nauke zato što ta kvalifikacija odgovara profilu samo jedne osobe“.

- Sa tom osobom je pre nekoliko meseci zaključen Ugovor o delu o povremenim poslovima, iako u Kancelariji nije bilo potrebe za tim, jer nije povećan obim posla. Ova osoba, bez odgovarajuće biografije i stručnih kvalifikacija, završila je Prirodno-matematičkih fakultet i nema iskustvo rada u državnoj upravi - objašnjava sagovornik lista Danas, dodajući da su zaposleni u Sektoru za kulturu Kancelarije za dijasporu podneli žalbu Žalbenoj komisiji Vlade Srbije na ovaj konkurs.

Rok za podnošenje brojne dokumentacije koja se traži u ovom konkursu bio je svega osam dana, a javni konkurs objavljen je uoči praznika. Pod prirodno-matematičkim naukama, prema pravilnicima, inače, vode se matematičari i astronomi.

(Telegraf.rs/ Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    11. maj 2013 | 09:22

    Koja osoba? Sto je vi novinari krijete? Sve dok vi cutite korupcije ce i dalje biti

  • Ivan

    11. maj 2013 | 13:05

    A ja mislio da je kod naprednjaka SNS tako nesto nemoguce!!! p.s Telegrafu bi predlozio da napravi reportazu o vladi Srbije(zgradi u Nemanjinoj) pa da se vidi kako naprednjaci rade!!!! Zgrada izgleda ko na pijaci!!! Primili su toliko novih, plus na ugovoru o delu primili i ljude iz penzije!!!!! (penzija + plata)

  • Boki

    11. maj 2013 | 09:43

    Za mene se nije raspisao konkurs jer nisam imao vezu, tj. nisam ponudio mito. Radio sam godinama u struci na istom radnom mestu na odredjeno vreme dok nije dosao korumpirani rukovodilac i zaposlio drugog ko je bio spreman da plati radno mesto... Svakodnevna slika i prilika Srbije, sta se cudite?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA