Razmena oficira za vezu 17. juna?

Kada je reč o pitanjima koja se tiču telekomunikacija i struje, razgovori će biti nastavljeni, najverovatnije sledeće nedelje

  • 2

Timovi Beograda i Prištine za primenu briselskog sporazuma dogovorili su razmenu oficira za vezu, najverovatnije 17. juna.

Prema saznanjima agencije Tanjug, razmena oficira za vezu trebalo bi, prema akcionom planu, da bude obavljena do sredine juna, a kao datum kada bi do razmene moglo da dođe pominje se 17. jun. Kada je reč o pitanjima koja se tiču telekomunikacija i struje, razgovori će biti nastavljeni, najverovatnije sledeće nedelje.

Beogradski tim za implementaciju briselskog sporazuma na čelu sa Aleksandrom Vulinom ušao je u zgradu Evropske službe za spoljne poslove oko 10 sati, dok je Dejan Pavićević, koji predvodi ekspertsku grupu za energiju i telekomunikacije stigao pola sata kasnije.

Niko iz beogradskog tima nije želeo da govori o toku dijaloga, dok šefica prištinske delegacije Edita Tahiri kaže da je postignut izvestan napredak u vezi sa nekim pitanjima.

- Juče smo imali veoma naporan dan i razgovarali smo na dva nivoa: o implementaciji briselskog sporazuma i o električnoj energiji i telekomunikacijama - rekla je Tahiri pre početka razgovora, ulazeći u sedište EEAS, i dodala da su radne grupe napredovale u približavanju stavova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    31. maj 2013 | 21:54

    Kakvi bre oficiri za vezu to je razmena ambasadora dve drzave i nista manje nista vise ,jer je to vas Daca potpisao u Briselu.

  • Ralexic

    1. jun 2013 | 11:03

    Ja bi im poslao podoficira ili vojnika po ugovoru za vezu.Ko su bre oni da im saljemo oficira.Da nece mozda generala za vezu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA