STANKOVIĆ: Albanski lideri sa juga Srbije 15. jula kod Dačića

- Očekujem da će premijer Srbije i ministri primiti albanske lidere do 15. jula, a da ćemo nakon toga tokom letnje pauze imati jedno radno leto u kome ćemo pripremiti predloge rešenja i sve ono što treba da bude realizovano kroz ovaj razgovor - rekao je Stanković

  • 0

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković rekao je u Bujanovcu da je postignut dogovor da albanski politički lideri iz ove tri opštine 15. jula razgovaraju sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem o implementaciji Platforme od sedam tačaka u kojoj su sadržani njihovi zahtevi.

Predloge za rešenje problema u Bujanovcu, Preševu i Medveđi svi albanski politički lideri uobličili su u Platformu od osam tačaka koju su usvojili 25. februara ove godine na zajedničkom sastanku koji je održan u kancelariji OEBS-a u Bujanovcu i u prisustvu predsednika Koordinacionog tela.

Vlada Srbije usvojila je 4. juna platformu koja sada ima sedam tačaka, jer je osma tačka raspoređena u ostalih sedam.

Stanković je nakon sastanka sa svim albanskim političkim liderima u Bujanovcu rekao da je u razgovoru definisan način na koji će se voditi razgovori između albanskih lidera i Vlade Srbije.

- Očekujem da će premijer Srbije i ministri primiti albanske lidere do 15. jula, a da ćemo nakon toga tokom letnje pauze imati jedno radno leto u kome ćemo pripremiti predloge rešenja i sve ono što treba da bude realizovano kroz ovaj razgovor što će doprineti potpunoj stabilizaciji stanja na ovom prostoru - kazao je Stanković.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi je rekao da će na prvom sastanku sa premijerom Ivicom Dačićem najverovatnije biti prisutni predstavnici svih političkih partija Albanaca iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa.

- Nakon toga mi treba da se međusobno dogovorimo i da odredimo nekog čoveka koji će da bude kao koordinator. Kroz razne resore zaduženo je 13 ministarstava za te razgovore a koja će tačka biti prva u razgovorima zavisi od albanske strane i od određenog ministarstva koje je spremno da počne razgovor - kazao je Arifi.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA