SVILANOVIĆ: Pregovori sa EU su kraj za lopovluk u Srbiji!

Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju smatra da pregovori sa Unijom donose konkretne mogućnosti da se ekonomsko zaostajanje smanji

  • 3

Početak pregovora o ulasku Srbije u EU, kao i početak pregovora o SSP-u za Kosovo, koji je s njim povezan, izuzetno su bitni, jer oni donose konkretne mogućnosti da se ekonomsko zaostajanje smanji, smatra generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Početak pregovora sa EU znači i početak kraja za lopove koji su sami sebe nazvali "tranzicionim dobitnicima", ocenio je on.

- Ključni su pregovori. Od onog trenutka kada pregovori počnu, EU prestaje da bude politička parola i postaje svakodnevica državne administracije. Proces pridruživanja EU postaje proces reformisanja zemlje - istakao je Svilanović u autorskom tekstu u serijalu lista "Danas".

On je podsetio da su dve bivše jugoslovenske republike Slovenija i Hrvatska postale članice EU.

- Dva njihova bivša premijera su osuđena zbog korupcije. To je direktan rezultat savezništva sa EU. Početak pregovora sa EU znači početak kraja za lopove, koji su sami sebe nazvali ''tranzicionim dobitnicima'' - smatra Svilanović.

Politički napredak ka EU će, dodao je on, dovesti Srbiju u priliku da jača savezništava na širem evropskom prostoru i omogućiti da zbog svog geostrateškog položaja Srbija ostane bitna karika između severa i juga Evrope, evropskog zapada i evropskog istoka.

Najvažniji ciljevi do 2020. godine su: porast stope zaposlenosti za 12 odsto, porast međusobne trgovine u regionu za 230 odsto, porast BDP sa sadašnjih 38 na 46 odsto od proseka EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran kg

    26. jun 2013 | 13:05

    Evo rodjenog kosovara,koji je prodao i obraz i veru i zemlju za parice.Pa gde si Svilanovicu,odavno te nije bilo.Posto si zavrsio poslic u svom PAKTU ZA STABILNOST, Kosovo si prakticno prodao,jedino sto si stvarno stabilizovao to su tvoji puni dzepovi.Samo u drljavoj Srbiji zive takvi kao ti ,koji je da tragedija bude veca jos bio i ministar spoljnih poslova.

  • Sr.Bin

    26. jun 2013 | 12:57

    Haha, Sebin da ne krade, nema nista od toga. I Evropu ima da potkrada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA