Postignut dogovor o pozivnom broju za Kosovo

Kako prenosi FoNet, Ešton je, odgovarajući na pitanje izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina, rekla da dogovor o pozivnom broju za Kosovo čini deo paketa o drugim pitanjima vezanim za telekomunikacije, koji čeka konačnu potvrdu

  • 1

Srbija i Kosovo postigli dogovor o pozivnom broju za Kosovo, rekla visoka predstavnica EU Ketrin Ešton na sednici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

 

Kako prenosi FoNet, Ešton je, odgovarajući na pitanje izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina, rekla da dogovor o pozivnom broju za Kosovo čini deo paketa o drugim pitanjima vezanim za telekomunikacije, koji čeka konačnu potvrdu.

 

Ona je dodala da su premijeri Srbije i Kosova "proveli preko 100 sati u političkom dijalogu", koji je rezultirao Sporazumom o normalizaciji odnosa 19. aprila, saopštio je kabinet Jelka Kacina.

 

Ministar telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je dogovor o telekomunikacijama vrlo blizu i precizirao da je "delegacija Beograda saglasna da zajednički radi na tome da Kosovo dobije pozivni broj, a u naredna tri meseca pronaći će se modalitet za to".

 

- Rešenje mora da bude primenjeno do 2015. godine - naveo je Ljajić.

 

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    27. jun 2013 | 17:43

    Па наравно да ће добити позивни број као и свака независна држава. А наивни Срби само нека слушају квислиншке лажи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA