ISTRAŽIVANJE: Građani ne vole Mrku, Obradovića i Dinkića, žele Vučića za premijera!

Istraživanje javnog mnjenja agencije "Faktor plus" pokazalo je da 67 odsto građana podržava rekonstrukciju Vlade Srbije

  • 14

Dve trećine građana, odnosno 67 odsto, podržava rekonstrukciju Vlade, s tim da je 31 odsto za rekonstrukciju, a 36 odsto pre za rekonstrukciju nego za izbore, dok jedna trećina nije za promene, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja agencije "Faktor plus".

U istraživanju sprovedenom od 5. do 11. jula na uzorku od 1.040 ispitanika, na vrhu liste nepopularnih ministara su Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Mlađan Dinkić.

Potom slede Verica Kalanović, Sulejman Ugljanin, Milan Bačević, Alisa Marić, Velimir Ilić, Slavica Ðukić Dejanović i Goran Knežević.

Na pitanje do čega bi dovela eventualna rekonstrukcija, 35 odsto smatra da bi došlo do određenog povećanja efikasnosti u realizaciji ciljeva Vlade, po 22 odsto da bi bilo suštinskih promena u politici Vlade i da neće biti promena u politici i kvalitetu rada Vlade, dok 21 odsto misli da bi to bile "kozmetičke" promene.

Na pitanje da li ste za vanredne izbore, uz mogućnost više odgovora, 64 odsto je anketiranih je reklo "da" jer trenutno stanje ne odgovara realnom odnosu snaga, 46 "da" jer pojedine stranke ne zaslužuju da budu u vladajućoj koaliciji, a 30 odsto je odgovorilo da nisu za vanredne izbore.

Na pitanje ko bi trebalo da bude premijer, 74 odsto ispitanika se odlučilo za Aleksandra Vučića, a 16 odsto za Ivicu Dačića.

Odgovarajući na pitanje o najvećim uspesima Vlade, uz mogućnost više odgovora, 82 odsto anketiranih je navelo borbu protiv kriminala i korupcije, 48 odsto evropske integracije, 42 odsto borbu za rešavanje pitanja Kosova, 36 stabilizaciju dinara itd.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjana

    15. jul 2013 | 08:10

    Narod od rekonstrukcije neće imati neke vajde osim troškove. Naime, svi navodno smenjeni, ukoliko ih ne uglave na neke nove funkcije i ne izmisle nova radna mesta za njih, imaju šest meseci pravo na primanja, to jest na platu koju su primali do dana smene. Još u SNS najavljuju preispitivanje svakih šest meseci ili godinu dana. To, u stvari, znači da oni veoma brinu o svojim kadrovima za koje nije bilo mesta pa ih sada rotiraju i na taj način plaćaju lojalnost partiji. To nisu plate od 20-30 hiljada???

  • Lud Zbujen

    15. jul 2013 | 09:26

    Cuj da ih narod voli alo bre pa ovi isti vladaju vise od 30 godina samo menjau stranke i dupe setaju iz pozicije u poziciju i mlate plate alo dokle vise prodje nan maldost ostari cekajuci bolje nadne a ono sve gore i gore plasim se da ova dece ostanu ovde bolje da idu sto dalje odavde ako smo mi bili glupi pa nismo otisli

  • sisoje

    15. jul 2013 | 08:25

    Pa da a Lakosta ministar sa tog mesta na mesto direktora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA