Jovanović: DS želi da bude satelit vlasti

- Demokratska stranka želi da budu satelit, a ne da bude u snažnom opozicionom bloku sposobnom da se reformskom politikom suprotstavi vladajućoj koaliciji - kaže predsednik LDP-a

  • 0

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović odbacio je ocenu vladajuće koalicije o slabosti opozicije o kojoj svedoči i činjenica da se vlada na rekonstrukciju odlučila sama, rekavši da to što se vladajuća koalicija međusobno napada ne znači da je opozicija slaba.

- Vlast se raspada zato što je formirana na limitiranom motivu, prostoj smeni stare vlasti. Sada kada je Srbija umorna od pokušaja da nas ubede kako nešto umeju i da rade, rekonstrukcija je novi anestetik za umrtvljavanje društva - rekao je Jovanović.

On je optužio DS da ne želi da bude u snažnom opozicionom bloku sposobnom da se reformskom politikom suprotstavi vladajućoj koaliciji već da želi da bude "satelit."

- Oni žele da budu satelit ali je važno da to ne želi nijedan birač koji je u prošlosti podržavao DS - kaže Jovanović.

Osvrćući se na okupljanje opozicije oko smene ministra obrazovanja Žarka Obradovića, Jovanović je rekao da je LDP pokrenuo tu inicijativu, ali da se "katastrofalni kurs vlasti ne može promeniti samo smenom jednog ministra."

- Srbija se guši u zastrašujućem javnom dugu, inflaciji, ogromnim porezima zbog opšte politike vladajuće koalicije - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA