URS: Ostajemo u Vladi, Dinkić deli ministarstvo

Predsedništvo stranke URS saopštilo je posle današnje sednice da prihvata podelu odgovornosti u ministarstvu finansija i privrede i da će ministar Mlađan Dinkić nastaviti da vodi ministarstvo finansija

  • 7

Ujedinjeni regioni Srbije su na današnjoj sednici Predsedništva, kojoj su prisustvovali i republički poslanici, doneli odluku da daju svoj pun doprinos temeljnoj rekonstrukciji Vlade.

 

- Prihvatamo podelu odgovornosti u ministarstvu finansija i privrede, i predlog naših koalicionih partnera da se izvrši razdvajanje ova dva resora. Juče sam razgovarao sa Vučićem i Dačićem i dogovorili smo se da nastavim da vodim ministarstvo finansija, a da odgovornost za vođenje resora privrede preuzme neko od kadrova SNS. Ko god to da bude moći će da računa na moju punu podršku - izjavio je predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, i ujedno se zahvalio Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću na izuzetno korektnoj saradnji u proteklih godinu dana.

 

 

- Apsolutno podržavam težnju naših koalicionih partnera da preuzmu mnogo veću odgovornost za poboljšanje životnog standarda naših građana. Dogovorili smo se takođe, da ćemo timski raditi na dovođenju novih investitora u sve regione, jer želimo da se Srbija ravnomerno razvija. Najvažniji cilj Vlade u narednom periodu biće da se zaposli Srbija - rekao je Dinkić i ocenio da to neće biti nimalo lak posao.

 

Dinkić je podsetio da je prošle nedelje zasedao Glavni odbor URS, na kome su sva tri ministra svoje mandate stavila na raspolaganje stranci.

 

- Ujedinjeni regioni Srbije su u okviru temeljne rekonstrukcije Vlade spremni i na personalne promene svojih ministara, kao i državnih sekretara i svih ostalih funkcionera. Predsedništvo me je ovlastilo da o konkretnim rešenjima razgovaram sa koalicionim partnerima u Vladi, koja će svakako zavisiti od strukture nove Vlade i nadležnosti koje će ona imati - zaključio je Dinkić.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevgenija

    28. jul 2013 | 17:34

    Da bi od rekonstrukcije gradjani imali koristi moraju da se ispune odredjeni uslovi. 1. Vucic sebe rekonstruisao sa mesta ministra odbrane. Sam priznao sto smo i svi mi znali da jedan covek ne moze da istovremeno obavlja dva odgovorna posla duze vreme. 2. Ako ne moze Vucic kao Prvi podpredsednik tek ne moze Dacic kao predsednik skupstine. Ostavka Dacica na mesto ministra policije. 3. Smena Slavice Djukic Dejanovic zbog aflatoksina, nestasice insulina i drugih vitalnih lekova. 4. Smena Obradovica zbog male mature. 5. Nova kolaicija bez Dinkica. Kalanoviceva samo pare usmeravala svojim regionima gde je URS na vlasti, Grubjesicka se bavila evrointergracijama kao i mnogi drugi. A Dinkic trinaestogodisnji unistivac srpske ekonomije, bankarstva, privrede i finansija. Tek ako uradite te promene za godinu dana videcemo za sta ste sposobni. Tada cete biti sa stitom ili na njemu.

  • Krcun

    28. jul 2013 | 15:47

    URS, ma MURS!!!!!

  • Boki

    28. jul 2013 | 20:49

    Taj bi prodao rodjenu majku zbog fotelje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA