DINKIĆ: Dačić se boji za svoju poziciju ukoliko URS ostane u Vladi

Ministar finansija i privrede Srbije i lider Ujedinjenih regiona Srbije rekao je da je premijer Ivica Dačić insistirao da on i URS napuste Vladu

  • 8

Ministar finansija i privrede Srbije i lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić rekao je da je premijer Ivica Dačić insistirao da on i URS napuste Vladu.

Dinkić je na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama rekao da je Dačić uplašen za svoju poziciju premijera ukoliko URS ostane u Vladi.

Predsednik URS je kazao da je prvi potpredsednik vlade i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić bio za to da URS ostane u vladi.

Dinkić je rekao danas da je premijer Ivica Dačić obmanuo javnost i da je predložio uklanjanje te stranke iz Vlade zato što se plaši izbora.

- Nisam ja poremetio odnose sa njim. On se boji za svoju poziciju premijera, imajuću u vidu podršku koju ima Aleksandar Vučić. On vidi Vučića kao suštinskog premijera, ali on želi da formalno bude premijer, kako je juče rekao, barem još neko vreme - rekao je Dinkić.

On je rekao da mu je Dačić saopštio da je njegovo premijersko mesto ugroženo, ukoliko ne bude promene na čelu Ministarstva finansija, jer ukoliko se naprednjacima da i Ministarstvo finansija i Ministarstvo privrede, neće biti izgovora za raspisivanje prevremenih izbora.

- Debatovali smo sinoć četiri sata jer ja nisam mogao da pronađem veliku vezu između mog napuštanja Ministarstva finansija i njegovog ostanka na mestu premijera - dodao je Dinkić.

Dinkić je izjavio da je od vicepemijera Aleksandra Vučića dobio podrašku da ostane u Vladi.

- Ovo je čista politika i uopšte ne vidim nikakvu vezu između mog ostanka na mestu ministra finansija i njegove premijerske pozcije, osim što je Dačić juče pet puta rekao da se plaši da ide na izbore - rekao je Dinkić.

On je precizirao da mu je Vučić pružio podršku i saglasio se da preuzme mesto potpredsednika Vlade zaduženog za investicije.

- Vučić mi je rekao da treba da nastavim da radim kao ministar finansija i da je sa mnom imao dobru saradnju i nekoliko uspešnih projekata - rekao je Dinkić.

On je objasnio da mu je premijer danas poručio da nema ništa protiv da nastave saradnju, ali da on ne može da bude ministar finansija.

- Oni (Dačić i Vučić) su mi ponudli da budem potpredsednik Vlade za investicije i da odaberem jedan od resora. Dačić vas je slagao, oni su mi ovo ponudili, nisam slagao - rekao je Dinkić.

On je rekao i da je Vučić predložio da Suzana Grubješić bude glavni pregovarač u pregovorima o članstvu u EU, a da Verica Kalanović ostane na istim poslovima kao i do sada.

(Telegraf.rs / Beta / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA