Stanković: Šešelja lečiti u Srbiji!

Zdravstveno stanje haškog optuženika i lidera SRS je alarmantno, upozorava ministar zdravlja Zoran Stanković

  • 0

Zdravstveno stanje haškog optuženika Vojislava Šešelja je alarmantno, upozorio je ministar zdravlja Zoran Stanković, i dodao da to ministarstvo predlaže da se Šešelj leči u Srbiji.

- Naše stanovište je da on treba da se premesti u zdravstvenu ustanovu u Srbiji da se leči i to je sve što mi možemo da predložimo - izjavio je Stanković na sednici Odbora Skupštine Srbije za zdravlje i porodicu.

Ministar je dodao da je lideru SRS-a ugrađen aparat za regulisanje rada srca, što po njegovoj proceni znači da on ne može da bude u sudnici.

- Svi haški optuženici iz Srbije treba da budu pravilno lečeni. Generalu Vladimiru Lazareviću i Jovici Stanišiću je bilo ponuđeno da traže svoje lekare, ali njihovi advokati to nisu tražili -  kazao je Stanković.

Šešelju je 6. januara pozlilo u pritvoru Tribunala u Ševeningenu, a posle ukazivanja hitne pomoći odveden je u bolnicu u Lajdenu gde mu je, prema rečima supruge Jadranke, ugrađen aparat za regulisanje srčanog ritma (pejs-mejker). Po povratku u sudski pritvor Šešelj je dva puta bio u bolnici zbog kontrole.

Krajem januara njega je pregledala ekipa lekara iz Srbije - kardiolozi Milovan Bojić i Zora Naumović, pulmolog Miodrag Vukčević i ginekolog Paja Momčilov. Oni su poručili da je Šešeljevo zdravstveno stanje "najozbiljnije ugroženo", zbog čega ne isključuju mogućnost fatalnog ishoda.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA