STANKOVIĆ: Novi popis na jugu 2014.

- Postavio sam pitanje - koliko je Albanaca u policijskim strukturama Preševa? I sami su izneli podatke da je Albanac načelnik policijske uprave i komandir policijske stanice, a više od 55 odsto Albanaca ima u policiji. To je deo dogovora koji je Vlada Srbije ispunila - rekao je predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije

  • 1

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković kaže da ne postoji nijedan gorući problem koji bi mogao da izazove veće nezadovoljstvo na prostoru Preševa, Bujanovca i Medveđe.

On je najavio da će na tom području dogodine biti sproveden vanredni popis stanovništva, kao i seriju razgovora kako bi, posle 12 godina, doneli konačne mere da se zahtevi Albanaca stave u okvire Ustava, zakona Srbije i međunarodnih konvencija.

Zato se pre dva dana sastao s albanskim liderima i 24 ambasadora OEBS-a.

- Ambasador iz Nemačke pitao je o bezbednosnim strukturama. Izneli smo podatak da je samo lane uhvaćeno 11.500 azilanata iz arapskih zemalja koji su se kretali prema zapadnoj Evropi. Rekli smo da je to jedan od puteva transporta droge, oružja i belog roblja, a da je zahvaljujući bezbednosnim strukturama situacija znatno bolja. Međutim, rekli smo i da prihvatamo da se utvrdi - da li bezbednosne strukture maltretiraju lokalno stanovništvo - rekao je Stanković i dodao:

- Postavio sam pitanje - koliko je Albanaca u policijskim strukturama Preševa? I sami su izneli podatke da je Albanac načelnik policijske uprave i komandir policijske stanice, a više od 55 odsto Albanaca ima u policiji. To je deo dogovora koji je Vlada Srbije ispunila - naglasio je on.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA