Ko je čovek koji je spojio Stros Kana i Vučića?

Bivšeg direktora MMF-a u Vladu Srbije doveo je ni manje ni više nego čovek ruskog porekla čiju je agenciju angažovala naša država da zastupa njene interese u svetu

  • 4

Bivši direktor MMF-a Dominik Stros Kan na poziv prvog potpredsednika Vlade Srbije prihvatio je da preuzme dužnost savetnika u Vladi za ekonomska pitanja, a njih je spojio Vladimir Molov, čiju je agenciju Srbija iznajmila, potvrdio je vicepremijer Aleksandar Vučić.

 

Stros Kan i njegov ekspertski tim dolaze u Srbiju da svojim savetima, zajedno sa ministrima Lazarom Krstićem i Sašom Radulovićem poprave ekonomsku i privrednu sliku naše zemlje, a sve to na poziv prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

 

Kako je izjavio Stros Kan na konferenciji za novinare u Vladi Srbije njega i Aleksandra Vučića spojio je njegov prijatelj Vladimir Molov, čovek čiju je agenciju iznajmila Srbija da zastupa njene interese u inostranstvu.

 

 

Bivši direktor MMF-a je na pitanje šta ga je privuklo u Srbiju i zašto je došao, rekao: "Zato što volim Srbiju", a zatim i precizirao da je to bila ideja vlasnika agencije koju je Vlada Srbije unajmila - Vladimira Molova i da je on tu ideju sa zadovoljstvom prihvatio.

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije potvrdio je da mu je Stros Kana preporučio Vladimir Molov, i da tu nema ništa sumnjivog i lošeg već da je to uobičajen postupak.

 

 

Vladimir Molov bio je posrednik u upoznavanju Stros Kana i Aleksandra Vučića, a u njegovoj agenciji su se njih dvoje prvi put i sastali.

 

Zanimljivo je i to da je Stros Kan u Srbiju došao u pratnji Molova, koji je prilikom njegovog predstavljanja u Vladi Srbije sedeo u prvim redovima konferencijske sale u Vladi Srbije, okružen ministrima Radulovićem i Krstićem.

 

 

Kako Telegraf saznaje, Molov je već duže vreme zadužen za karijeru bivšeg direktora MMF-a, te je, takođe, bio zaslužan što je Stros Kan postao savetnik u brojnim kompanijama u Rusiji, Africi i Latinskoj Americi.

 

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X-men

    17. septembar 2013 | 14:47

    Ako braca Rusi stoje iza Kana onda je ok.Pa nek kosta sta kosta samo da nam bude bolje!Mislim da nama nema boljeg bez Nas samih!

  • Gordana D.

    17. septembar 2013 | 16:09

    Soroš , ko bi drugi ?!

  • Vlada

    17. septembar 2013 | 16:18

    Svuda neke agencije i neki menadzeri koji nekoga zastupaju. Nisam znao da treba menadzer da bi dobio posao u MMF-u...Uzgred, ovoj je odlucna stvar za Srbiju, otvorice nam se neke nove mogucnosti u svetu, ove budze cene svuda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA