Svetske agencije o smeni Đilasa

Smenu Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda agencija Rojters tumači kao moguće ohrabrenje za SNS da iskoristi priliku i obezbedi novi mandat, a sličnu vest prenele su i ostale svetske agencije

  • 10

Svetske agencije objavile su danas da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas smenjen s te funkcije, što agencija Rojters tumači kao moguće ohrabrenje za Srpsku naprednu stranku da iskoristi priliku i obezbedi novi mandat, na izborima koji bi bili raspisani početkom 2014. godine.

Britanska agencija piše da je u javnosti rasprostranjeno mišljenje da bi SNS, stranka kojoj, prema anketama, građani najviše veruju, u smeni Đilasa mogla da pronađe impuls i ohrabrenje da sebi obezbedi jači mandat, ako bi raspisala prevremene izbore.

Rojters ocenjuje da bi, prema ovakvom scenariju, parlamentarni izbori usledili posle početka očekivanih pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Američka agencija AP, opisuje Đilasa kao prozapadnog člana Demokratske stranke, koja je, kako podseća, prošle godine izgubila na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Uprkos tom gubitku, Đilas je uspeo da održi vlast u Beogradu, piše američka agencija, ali se situacija promenila kada su "saveznici demokrata odlučili da se pridruže SNS-u u odluci da ga sruše (s mesta gradonačelnika Beograda)".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar Car

    24. septembar 2013 | 21:28

    Je l' se još neko osim mene seća kako je USA ambasador nahvalio vicepremijera?

  • Demo-kra-ti-i-ja

    24. septembar 2013 | 23:11

    Ne pogadja me zato sto ne zivim u Beogradu, mada mislim da je Beograd jacao na teret svih nas ostalih za vreme demokrata, tako da Beogradjani imaju za cim da zale, ali sacekajte da vreme pokaze cinjenice...

  • Srle

    24. septembar 2013 | 23:06

    Stvarno jeli jos ima ljudi Koji veruju da ce nas DS voditi brze I bolje Koliko su samo pokrali ovu drzavu od 2000 godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA