VUČIĆ: Hoćete izbore? Dobićete ih

- Imaće uskoro priliku da nas ubedljivo pobede, kako to slavoljubivo trvde, a videćemo šta će biti. Hoćete izbore, dobićete ih - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio da će građani Beograda uskoro imati priliku da na izborima kažu kakvu vlast žele.

– Imaće uskoro priliku da nas ubedljivo pobede, kako to slavoljubivo trvde, a videćemo šta će biti. Hoćete izbore, dobićete ih, hoćete da pobedite − pobedićete, ali možda. To sada ne zavisi od vas, već od građana – poručio je Vučić političkim oponentima, odgovarajući na pitanja novinara u Vršcu.

Vučić je rekao da SNS i na republičkom i na lokalnom nivou želi da učestvuje u vlasti samo ako za to ima legitimitet i podršku građana i da ne želi da, kao njihovi prethodnici, vladaju četiri godine, iako su legitimitet i podršku izgubili već u prvoj godini.

– Važno je da se proveri legitimitet i da idemo na tu proveru – rekao je Vučić, osvrnuvši se pritom na ponašanje pojedinih stranaka, koje je okarakterisao krilaticom: “Držite me da ga ne udarim”.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je rekao da mnogi “viču dajte izbore”, a izbora se najviše plaše, i dodao: “Nema problema, dajte izbore, ja sam saglasan sa tim“.

PROVERIĆEMO OPTUŽBE PROTIV PUŠIĆA!

Aleksandar Vučić kaže da je sa Bogdanom Pušićem imao izvanrednu saradnju, i da je on radio na teškim slučajevima, kao i da ako postoje optužbe, one moraju da se provere.

– Važno je da se optužbe provere i Pušić će na kraju biti ili potpuno čist i nastaviti da radi svoj posao ili će se optužbe potvrditi – kazao je prvi potpredsednik.

– Slučaj Pušića pokazuje da država nema nikakve strahove – kaže on.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

STAVIĆEMO TAČKU NA PROTEŽIRANJE DRŽAVNOG U ODNOSU NA PRIVATNO!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je, prisustvujući početku izvođenja radova na izgradnji fabrike kompanije “Fresenijus medikal ker” u Vršcu, koja će zaposliti 429 novih radnika, rekao da je to veliki uspeh i podvig za Srbiju .

– To je uspeh i podvig koji smo postigli zahvaljujući Nemačkoj i angažovanju nemačke kompanije. Srbija će uraditi sve da poželite da broj zaposlenih u budućnosti pređe magičnih 1.150 (koliko je kompanija najavila da će ukupno zaposliti) – rekao je Vučić, i dodao da kompanija neće imati nikakvih problema u poslovanju.

– Staviće se tačka na praksu da se u Srbiji uvek nađe razlog da se protežira državno u odnosu na privatno i to ne zato što se voli država nego da bi se stavljao novac u džep – istakao je potpredsednik vlade.

Podsetio je da je reč o jednoj od najvećih nemačkih kompanija, koja će ove godine postići izvoz u vrednosti većoj od 30 miliona evra, da je to jedna od kompanija koja na najbolji način štiti Srbiju i zaključio: “Na svaki način ćemo podržati njihovu investiciju“.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Aleksandar Vučić, Bogdan Pušić, SNS, Vlada Srbije
Najnoviji komentari
 • N
  Nidza

  Time ce da se svima iskristalise ko ima apsolutnu podrsku naroda

 • J
  Jugovićka

  Izbori su već pokazali da kome većina građana veruje, a otkad su izbori prošli ugled i rejtnig DS-a počeo je strmoglavo da pada zbog čega se stranka i osipa sve više, a ovakvi nastupi u javnosti i kritike i prozivanja koja upućuju na račun SNS i sadašnje vlasti, a pri tom ne vide sebe i šta su oni radili za vreme vlasti donose im samo negativne političke poene.

 • D
  Detinjasto, razmazeno

  Dobro, nek usporavaju, od naroda izabranu vlast u svom radu, ali nece uspeti da uspore neminovno, a to je njihov moralni pad. Jer, sve vise i vise se moralno srozavaju onakim ponasanjem, izjavama i nepostovanjem volje naroda iskazane proslogodisnjim izborima. Od onda se ponasaju kao deca.

 • I
  I tacka

  Pa jeste, dosadile su vise pretnje opozicije sa tim izgorima. Sad su stvrno pretrali. I treba da se pitanje predednika glavnog grada resi i to na izgorima. Namerno da vde, gde su u ocima glasaca.

 • V
  Valter87

  Trazenje izbora od strane onih koji nisu sigurni u sebe ii svoju prolaznost je klasicno blefiranje, ali neka, neka bude fer igra. Bas me zanima sta ce biti sledece na tapetu kada dobijemo rezultate, neka zavera, pokradeni izbori ili slicno. Da se stavi konacno tacka jednom na sve govorancije o nelegalnosti i nelegitimnosti.

Pogledajte sve komentare

Vesti

Sport

foto dana

Jetset

video dana

Zanimljivosti

Život & Stil