Jeremić iz Njujorka došao pravo na 92. rođendan baka Sadete! (FOTO) (VIDEO)

Vuk je fotografiju s proslave okačio na svoj profil na Tviteru uz komentar: "Mnogaja ljeta!", nakon što je rekao da je njegova najdivnija baka Sadeta proslavila 92. rođendan

  • 9

Vuk Jeremić, koji je 16. septembra predao mandat predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, doputovao je juče iz Njujorka u Beograd. On je malo posle sletanja otišao da svojoj baki Sadeti Pozderac čestita 92. rođendan!

Vuk je fotografiju s proslave okačio na svoj profil na Tviteru uz komentar: "Mnogaja ljeta!", nakon što je rekao da je njegova najdivnija baka Sadeta proslavila 92. rođendan".

Pre dva dana, spremajući se za dolazak u Beograd, Vuk Jeremić je svoj dolazak najavio postom: "Za Beograd", okačivši istoimenu pesmu iz filma "Ko to tamo peva".

U noći Vukovog povratka, osoblje naše misije pri UN priredilo mu je žurku u prostorijama koje koristi srpska diplomatija na Ist Riveru u Njujorku. Pogledajte snimak koji je Jeremić okačio na svoj Tviter profil, gde se vidi bend misije Srbije pri UN, oformljen specijalno za ovu priliku.

Do kraja nedelje Jeremić bi trebalo da zauzme svoje mesto u Skupštini Srbije kao samostalni poslanik. On će sredinom meseca osnovati Institut za međunarodne odnose i održivi razvoj, a u radu te institucije će mu pomagati Džefri Saks i Migel Anhel Moratinos koji su bili članovi Visokog saveta predsednika GS UN.

Institut bi trebalo da se bavi projektima i politikom održivog razvoja za 21. vek, čemu je Jeremić, tobož, najviše bio posvećen tokom svog mandata u UN.

Najavljeni budući članovi Jeremićevog Instituta za održivi razvoj su:  Šeik Muhamed el Salem el Sabah, bivši ministar spoljnih poslova Kuvajta; Šaukat Aziz, bivši premijer Pakistana; Mohamed Benaisa, bivši ministar spoljnih poslova Maroka; Mišelin Kalmi Rej, bivša predsednica i ministarka spoljnih poslova Švajcarske; Šeik Tidijane Gadio, bivši ministar spoljnih poslova Senegala; Hoze Miguel Insulza, bivši ministar spoljnih poslova Čilea; Markos Kiprijanu, bivši ministar spoljnih poslova i finansija Kipra; Miguel Anhel Moratinos, bivši ministar spoljnih poslova Španije; Džefri Saks, profesor Univerziteta Kolumbija; Nur Hasan Virajuda, bivši ministar spoljnih poslova Indonezije.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrac

    2. oktobar 2013 | 22:23

    Pa sta ako mu je baba muslimanka... Muka mi je od vas koji to gledate. Ljudi se dele na dobre i lose!

  • dobrodošao

    2. oktobar 2013 | 18:03

    Ziv bio Vuce!

  • Mitar

    2. oktobar 2013 | 18:42

    Koliko je ovaj decko antipatican majko mila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA