Josipović poslanicima citirao Đinđića

- Dve države i dva naroda moraju da zatvore istorijske stranice sukoba - poručio je hrvatski predsednik Ivo Josipović poslanicima u Skupštini Srbije, i dodao da "život ne može da čeka", citirajući reči Zorana Đinđića

  • 9

Ivo Josipović, predsednik Hrvatske, obraćajući se srpskim poslanicima, poručio je da dve države moraju da, u ime bolje budućnosti, obnove međusobno poverenje.

Predsednik Josipović je dodao da dve države i dva naroda moraju da zatvore istorijske stranice sukoba.

Josipović je istakao da je i činjenica da je prvi predsednik Hrvatske koji govori pred Skupštinom Srbije dokaz da su dve države došle do tačke političkog sazrevanja i da su spremne da zatvore stranice sukoba i otvore eru prijateljstva.

- Stalno se vraćajući na otvorena pitanja, bez da ih zatvaramo, gubimo osećaj za realnost - upozorio je Josipović, poručujući da je, uz sve poštovanje prema prošlosti, obostrana obaveza dve države da se bave današnjicom i budućnošću svojih građana.

Josipović je naglasio važnost uspostavljanja međusobnog poverenja i saradnje i citirao reči pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića da "život ne može da čeka".

Obraćanju predsednika Josipovića u Skupštini Srbije nisu prisustvovali članovi poslaničkog kluba DSS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    16. oktobar 2013 | 20:27

    Па када сте толико нестрпљиви, онда крените одмах на посао. Прво признање Срба као конститутивног народа, са свим правима која из тога произилазе укључујучи право на територијално отцепљење. Даље, судбина 600 000 Срба по последњем попису пре рата који сте изазвали. Повратак све покретне и непокретне имовине. Суђења за геноцид у оба рата НДХ и ратну репарацију, итд... И нама је досадило чекање да све дође на своје покатоличени Србине.

  • vladimir1

    16. oktobar 2013 | 19:44

    @Hahaha "Ocaran" sam tvojom inteligencijom, prvo, zato sto mislis da istorija moze da se gleda, a drugo, zato sto ti je ta "inteligencija" pomogla da naucis da se rec "pogledajte" pise kao dve reci...

  • Hahaha

    16. oktobar 2013 | 19:11

    Nikada se to nece dogoditi. Ne zaboravite da se ovde radi o Srbima i Hrvatima! Nivo inteligencije i jednih i drugih je veoma nizak.Ako mi ne verujete pogledaj te istoriju i jednih i drugih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA