Dačić: Nemam sukob s Vučićem, Vlada će dugo trajati

- Ne samo da sam ubeđen da će ova vlada dugo da traje, nego mislim da će blok koji čine SPS, PUPS i JS napraviti koaliciju sa naprednjacima i posle sledećeg izbornog ciklusa - kaže premijer Srbije

  • 7

Premijer Srbije Ivica Dačić odbija sve spekulacije da je u sukobu sa predsednikom SNS i kaže da je "naučna fantastika da on sa Nikolićem radi protiv prvog potpredsednika Vlade".

 

- Ne samo da sam ubeđen da će ova vlada dugo da traje, nego mislim da će blok koji čine SPS, PUPS i JS napraviti koaliciju sa naprednjacima i posle sledećeg izbornog ciklusa - izjavio je lider socijalista i premijer Srbije, povodom spekulacija da su poslednjih dana narušeni njegovi odnosi sa predsednikom SNS i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

 

- Postoji koncepcijska saglasnost o ključnim državnim ciljevima, a naš vezivni faktor su i nesporni rezultati koje je ova vlada ostvarila. Veoma uspešno sarađujem i personalno sa Vučićem, kao i naše stranke i zbog toga verujem da bi ta naša saradnja mogla da bude dugoročna - kaže Dačić.

 

 

Dačić kategorično odbacuje i glasine da postoji nekakva tajna osovina između njega i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, čiji je cilj da se "istopi" ogromni uticaj koji ima Vučić:

 

- To je zaista domen naučne fantastike, pošto najviše kontakata imam upravo sa Vučićem. I u političkom smislu, kada je reč o krupnim odlukama koje smo donosili, više smo se slagali ja i Vučić, nego što smo imali saglasnost sa Nikolićem. Ali, Nikoliću moram da odam priznanje zato što poštuje svoju ustavnu poziciju i nikada nije nametao svoje stavove.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    19. oktobar 2013 | 10:12

    Парафразирам почившег Г. Милошевића:" само се ви надајте". Пробудиће се овај залуђени, замрли народ ваљда једног дана. А што се тиче ваше подршке, па ви би са сваким ко је на власти. То вам је једини критеријум. И особе са таквим ставом и приступом бране државне интересе. Зарад личних, све су спремни да жртвују...

  • Bogoje

    18. oktobar 2013 | 22:55

    Prolece maksimum a onfa ako Bog da kom obojci kom opanci...

  • Hahaha

    19. oktobar 2013 | 11:44

    Nema nista ni od vas ni od Srbije ako nastavi da za vas glasa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA