AMBASADOR FRANCUSKE: Realno je da Srbija do 2020. godine uđe u EU!

- Pregovori zahtevaju rok koji ne može da se skrati, ali ako sprovedete reforme i primenite ih i ako postoji dijalog sa građanima, kako bi oni razumeli proces, ako se svi ti uslovi ispune, rok do 2020. mogao bi da se ispuni - kaže ambasador Francuske

  • 9

Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa-Gzavije Denio izjavio je da je mogućnost da Srbija do 2020. uđe u Evropsku uniju realna ukoliko vlasti budu dobro radile.

- To je realističan cilj, ukoliko dobro radite. Srbija je pokazala da može dobro i brzo da se radi kada postoji dobra volja - rekao je Denio, i naveo kao primer odgovaranje na Upitnik EU o sprovedenim reformama kojim je Srbija "tada potukla sve rekorde".

Denio je to izjavio u francuskoj rezidenciji na potpisivanju konvencije o partnerstvu Francuske ambasade i koalicije "prEUgovor", koju čini šest srpskih nevladinih organizacija.

- Pregovori zahtevaju rok koji ne može da se skrati, ali ako sprovedete reforme i primenite ih i postoji dijalog sa građanima kako bi oni razumeli proces, ako se svi ti uslovi ispune, rok do 2020. mogao bi da se ispuni - rekao je francuski ambasador.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija

    23. oktobar 2013 | 14:28

    Kad je na vikiliksu bila informacija 2003 da ulazimo najranije 2019. svi su to poricali... A sad je 2020 istorijski uspeh... Ovaj narod još uvek veruje u bajke o Deda Mrazu, ako me razumete...

  • ssss

    23. oktobar 2013 | 15:23

    Ovo je natezanje, niti oni trebaju Srbe, niti Srbi trebaju njih.

  • Sladjana

    23. oktobar 2013 | 15:44

    Xaxaxa ma necemo nikad,a i koj ce te nam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA