Mihajlović: Ekipa Srba sa severa Kosova igra za Tačija

- Ne vidim ko bi imao hrabrosti da prizna takve rezultate ako je čitav izborni dan protekao u neregularnostima - laže šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima

  • 5

Šef vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je, povodom incidenata u severnoj Kosovskoj Mitrovici, da ne vidi izlaz iz sadašnje situacije ukoliko se izbori zbog neregularnosti na tom delu ne ponove, kao i da je ključ u rukama Brisela.

 

- Ne vidim ko bi imao hrabrosti da prizna takve rezultate ako je čitav izborni dan protekao u neregularnostima. Ne znam da li bi to neko ovde prihvatio, ja ne donosim odluke, ali ja ne bih prihvatio - rekao je Mihajlović u emisiji "Kažiprst" TV "B92".

 

Mihajlović je rekao da Priština želi da se "produži agonija na severu Kosova" i da treba očekivati aktivnosti Centralne izborne komisije u Prištini u tom pravcu, napominjući da je u ovom trenutku ponovo ključ u rukama Brisela.

 

Prema njegovim rečima, kao sledeći korak treba očekivati da Brisel pomogne da se napravi zajednička akcija, odnosno da se stvore ozbiljni uslovi za regularne izbore.

 

 

Mihajlović je rekao i da se u Mitrovici u političkom smislu desio propast izbora, oni su, kaže, bili šansa da se Srbi uključe u politički život, izaberu svoje rukovodstvo i da ono utiče na formiranje zajedenice srpskih opština i s izgledima da imaju veliku moć da utiču na Prištinu.

 

Mihajlović je rekao i da ima utisak da jedna ekipa sa severa Kosova igra za Hašima Tačija, jer kada se stigne nadomak nekog rešenja, ona to spreči, dodajući da su incidenti bili "autogol" na štetu Srba.

 

Mihajlović je rekao da je ranije trebalo izolovati ekstremni deo Srba sa severa Kosova, kojih je veoma malo, navodeći da je trebalo povesti istragu protiv njih za nešto što su "radili ranije, a radili su sve i svašta".

 

(Telegraf.rs / Tanjug / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    4. novembar 2013 | 11:25

    Nije se ta "ekipa" rukovala i dogovarala sa ubicom i teroristom Tačijem nego vi

  • nije istina

    4. novembar 2013 | 11:07

    Svi vi za nekog igrate, zato je svima vec pun k...c vesti o Srbima sa Kosova

  • glumac

    4. novembar 2013 | 11:58

    Gluposti neka vracaju glasanje jos 100 puta opet ce biti isto .. Sramota za srbski narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA