Miščević: Kredibilitet Srbije prvi put nije pod znakom pitanja za EU

- Pregovarački okvir EU je stvar samih država članica i on neće biti usvajan, niti raspravljan sa Srbijom - kaže glavni pregovarač Srbije sa EU

  • 4

Ključna stvar u odnosima sa EU i državama članicama jeste kredibilitet Srbije, a on prvi put nije pod znakom pitanja, kaže glavni pregovarač Srbije sa EU Tanja Miščević.

Šefica tima za pristupne pregovore sa EU je u intervjuu za taj list rekla i da značaj normalizacije odnosa Beograda i Prištine niko ne spori, posebno Vlada Srbije, koja vodi ovaj proces.

- Pregovarački okvir EU je stvar samih država članica i on neće biti usvajan, niti raspravljan sa Srbijom. Ponudili smo naše viđenje kako bi tehnički mogli biti uređeni razgovori u narednim godinama - kazala je Miščevićeva.

Na pitanje koliko je izvestan formalni početak pregovora 20. decembra, ona je kazala da to zavisi od ocene država članica, ali da nisu naišli na negativno mišljenje.

Tanja Miščević je podsetila da pregovarački tim ima raspored skrininga do sredine 2015. godine, da je u novembru na redu finansijska kontrola, a u decembru poglavlja 23 i 24 koja se odnose na oblast pravosuđa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saka

    11. novembar 2013 | 09:51

    Sto budete vise priznavali nezavisnost Kosova sve ce veci kredibilitet da vam bude. Ako ga Vucko prizna kladim se da ce dobiti nobelovu nagradu za mir.

  • стрептомицин

    11. novembar 2013 | 10:27

    Од када колоније имају кредибилитет?!

  • dobar vic

    11. novembar 2013 | 11:28

    Srpski kredibilitet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA