POJAČANJE: Gej aktivista savetnik ministra Ružića!

- Gej strejt alijansa pozdravlja imenovanje Borisa Milićevića za savetnika ministra zaduženog za Evropske integracije - kaže se u saopštenju ove organizacije

  • 21

Gej aktivista Boris Milićević imenovan je za savetnika ministra zaduženog za evropske integracije Branka Ružića, saopštila je Gej strejt alijansa (GSA).

"Gej strejt alijansa pozdravlja imenovanje Borisa Milićevića za savetnika ministra zaduženog za Evropske integracije. Milićević će funkciju savetnika obavljati u oblasti ljudskih prava sa posebnim osvrtom na prava LGBT populacije", navodi se u saopštenju.

Kao organizacija koja se zalaže za jačanje društvene i političke participacije građana, GSA smatra da je veoma značajno da autovane LGBT osobe budu akteri a ne samo posmatrači važnih društveno-političkih procesa, posebno onih koji se tiču poboljšanja njihovog položaja. Zato nas raduje činjenica da su osobe poput Borisa Milićevića, koji svojim znanjem i iskustvom nesumnjivo može puno da doprinese poboljšanju ljudskih prava i LGBT zajednice i svih drugih građana i građanki, prepoznate od strane nosilaca vlasti i angažovane u okviru državnih instuticija.

Takođe, odluka o definisanju savetničke pozicije koju će obavljati Milićević za oblast ljudskih prava sa posebnim osvrtom na prava LGBT populacije, govori o važnosti koju ova oblast ima u procesu evrointegracija Srbije i, nadamo se, spremnosti vlasti da se u punom kapacitetu posveti zaštiti i promociji ljudskih prava svih građana i građanki, među kojima su i LGBT osobe.

Alijansu, takođe, raduje i činjenica da je Boris Milićević svoj dugogodišnji aktivistički angažman za ljudska prava najvećim delom ostvarivao upravo u ovoj organizaciji čiji je osnivač i prvi predsednik.

"Verujemo da će Milićević svoj budući rad na novoj funkciji obavljati odgovorno i predano u čemu će imati podršku Gej strejt alijanse, a verujemo i većine drugih organizacija koje se bave ljudskim pravima LGBT osoba. Takođe, želimo da verujemo da će angažovanje i imenovanje autovanih LGBT osoba na različite pozicije u državnim institucijama i organima, a u skladu sa traženim kriterijumima, postati ubuduće mnogo češća praksa nego što je to bio slučaj do sada", kažu u ovoj organizaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan

    12. novembar 2013 | 15:36

    Samo nam je jos ovAkav savetnik trebao!

  • Goran

    12. novembar 2013 | 16:11

    Gde se samo kote tolki pedri

  • Feki

    12. novembar 2013 | 16:19

    Peder do pedera eto sta je ostalo od Srpske politike,zalosno na sta je sve drzava spremna da bi zadobila poverenje i simpatije evrope.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA