10

Nikolić nagradio Rogozina pištoljem "valter" sa 25 metaka!

- Predsednik Srbije nagradio je vicepremijera Rusije pištoljem "valter PPK" sa 25 metaka za posebne zasluge - saopšteno je iz kabineta Rogozina

Tomislav Nikolić
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nagradio je vicepremijera Rusije Dmitrija Rogozina pištoljem “valter PPK” sa 25 metaka za posebne zasluge u razvoju bilateralne ekonomske saradnje, saopšteno je danas iz Rogozinovog kabineta.

Kako su prenele RIA Novosti, u rešenju o poklonu se kaže da će pištolj biti uručen “za posebne zasluge u razvoju ekonomske saradnje između Srbije i Ruske Federacije“, a pištolj će Rogozinu uručiti savetnik predsednika Srbije Predrag Nikić.

Rogozin već dugo održava kontakte sa Srbijom, a pre godinu dana je predvodio rusku delegaciju na pregovorima sa srpskim rukovodstvom, kada je bilo najavljeno da su dve zemlje spremne za široku saradnju u vojnotehničkoj i pravosudnoj oblasti, podseća ruska agencija.

Osim toga, vicepremijer je najavio da su tokom pregovora dve strane došle do zaključka da će moći da sarađuju u proizvodnji municije.

Rusija je, takođe, obećala pomoć u razminiravanju teritorije Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Dmitri Rogozin, Orden, Rusija, Tomislav Nikolić
Popularni komentari
 • S
  Ship

  A zasto valter? CZ nije dobar? Toliko o onome “kupujmo domace”.

 • v
  vuk popovic

  Pored domaceg proizvodjaca, grobar poklanja nemacki pistolj. Mozda je ovo neka poruka Rusima?

 • Д
  ДејанНС

  Овом је изгледа посао само да награђује и одликује.

foto dana

video dana