DAČIĆ: Najvažnije je da izbori na KiM proteknu u miru!

- Uspeće samo onaj ko vodi realnu politiku, a ne onaj ko započinje bitke koje ne može da dobije i ja to najbolje znam, jer sam takve situacije video mnogo puta u životu - rekao je Dačić u vezi pregovora sa Prištinom

  • 1

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić večeras je, uoči održavanja drugog kruga lokalnih izbora na KiM, poručio da je najvažnije da ti izbori proteknu u miru, jer bi štetu od svakog drugačijeg scenarija trpeli i Srbi na Kosovu i sama Srbija koja bi plaćala posledice neodgovornog postupanja.

- Bilo bi dobro da pobede oni čiji su stavovi na liniji stavova Vlade Srbije kako ne bismo imali smetnje na vezama i u planiranju zajedničke politike - rekao je Dačić na Radio-televiziji Srbije.

Nakon izbora će, kako je rekao, prvo uslediti implementacija dogovora u oblasti policije i pravosuđa, posle toga sledi pravljenje statuta zajednice srpskih opština, a potom će biti utvrđeni i svi detalji o njenom funkcionisanju.

On je još jednom sunarodnicima na Kosovu poručio da Srbija ništa nije izgubila briselskim sporazumom sa Prištinom, a da su Srbi koji tamo žive dobili mogućnost da formiraju zajednicu srpskih opština.

- Uspeće samo onaj ko vodi realnu politiku, a ne onaj ko započinje bitke koje ne može da dobije i ja to najbolje znam jer sam takve situacije video mnogo puta u životu - rekao je Dačić, ističući da takvom avanturizmu može da bude sklon pojedinac, ali da se takvoj opasnosti ne sme izlagati čitav narod.

Dačić je, upitan da li očekuje da će se Kosovo apostrofirati u svih 35 poglavlja u pregovorima sa EU, rekao da tako nešto ne očekuje.

- To je nemoguće zato što onda ne bi ni trebalo da postoji pregovarački okvir već bi svuda pisalo samo Kosovo. Valjda EU ima i neke druge vrednosti - rekao je Dačić.

Premijer je rekao da je juče u Bukureštu razgovarao sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem i da je evidentno da Hrvatska nije spremna da povuče tužbu za genocid.

- Mislim da je to možda i najbolje rešenje da se to pitanje zauvek skine sa dnevnog reda - rekao je Dačić i poručio da Srbija ima veoma dobar pravni tim i da je siguran da ishod neće biti na našu štetu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banderaš

    28. novembar 2013 | 08:10

    Da. Najvaznije je dacKosovo nestane iz Srbije,a da niko ne kaze da je izdaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA