Tomislav Nikolić prvi počasni građanin Čačka?

- Smatramo da predsednik Nikolić ulaže maksimalne napore na međunarodnoj afirmaciji naše zemlje, ali i na unutrašnjem planu kako bismo prevazišli ekonomske teškoće sa kojima smo suočeni - kaže portparol GO Nove Srbije Milan Draškić

  • 9

Gradski odbor Nove Srbije u Čačku pokrenuo je inicijativu da predsednik Srbije Tomislav Nikolić postane počasni građanin tog grada.

U obrazloženju je navedeno da je Nikolić napisao 13 knjiga kao i da je završio Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Portparol GO Nove Srbije Milan Draškić kaže da je predlog dostavljen nadležnim stručnim službama, odnosno komisiji.

- Smatramo da predsednik Nikolić ulaže maksimalne napore na međunarodnoj afirmaciji naše zemlje, ali i na unutrašnjem planu kako bismo prevazišli ekonomske teškoće sa kojima smo suočeni - naveo je on danas u izjavi Tanjugu.

Toj inicijativi pridružio se i gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić.

- Predsednik zalsužuje titulu počasnog građanina Čačka, imajući u vidu njegovu ulogu u učvršćivanju tradicije srspke sabornosti, odvažnosti, strpljivosti, ali i ukrepljenja naroda da istraje u sopstvenoj preduzimljivosti, očivanju svogh identiteta i usklađivanju svojih koraka sa savremenim tokovima - kazao je Ilić.

Ako predlog NS bude prošao čačansku skupštinu, Nikolić će biti prva ličnost kojoj će to priznanje biti dodeljeno, budući da je tek od ove godine u statut grada uvedena institucija počasnog građanina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA