Dačić: Budžetom sprečavamo grčki scenario u Srbiji!

- Ovim budžetom sprečićemo da Srbija doživi grčki scenario. Da nismo primenili mere, deficit bi umesto planiranih 7,1, mogao da dostigne devet odsto BDP-a - rekao je premijer Srbije

  • 4

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da predlog budžeta za 2014. godinu predstavlja priliku za novi početak i prekretnicu u načinu razmišljanja.

 

Dačić je, predstavljajući poslanicima Skupštine Srbije predlog budžeta za 2014, istakao da je u tom dokumentu sabrano sve ono što je vlada proklamovala kao ciljeve svoje politike, pre svega odgovornost.

 

- Ovaj naizgled jednostavan zadatak u godinama iza nas nije bio urađen kako valja, a posledice osećamo i sada, zato je vlada odlučna da se takve greške ne ponavljaju, a dokaz toga je i rekonstrukcija vlade - rekao je premijer.

 

- Pozivam vas da podržite Predlog zakona o budžetu, da damo šansu realnosti, da se umesto velikih reči i predstava za javnost, okrenemo rešavanju životnih problema i budemo svesni situacije u kojoj se nalazimo - istakao je Dačić.

 

 

On je naglasio da su budžetom za narednu godinu obezbeđeni stabilnost plata i penzija, za trećinu veći budžet za kulturu, sačuvana je stabilnost i obezbeđene garancije za strane investicije da imaju odgovarajući ambijent za ulaganje , da evrointegracije teku nesmetano, i da se približavamo evropskim standardima.

 

- Ovim budžetom sprečićemo da Srbija doživi grčki scenario. Da nismo primenili mere, deficit bi umesto planiranih 7,1, mogao da dostigne devet odsto BDP-a - rekao je Ivica Dačić obrazlažući Predlog budžeta za narednu godinu.

 

Inače, poslanici Skupštine Srbije započeli su danas načelnu raspravu o Predlogu budžeta za narednu godinu, koji predviđa deficit od 182,5 milijardi.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    9. decembar 2013 | 12:11

    Sprecavate vi da narod krene da zivi i dise,da bi mogli da kradete i dalje kao i do sad..Kazite mi koliko generacija vase porodice ste do sad obezbedili?

  • Boki

    9. decembar 2013 | 12:42

    Grcki scenario je da se razbacuju parama Evropske unije, a srpski scenario je da se vi razbacujete parama srpskog naroda!

  • Srb Cop

    9. decembar 2013 | 12:24

    Drzava je zaduzena zato sto ste pare pokrali vi politicari...a sad ste nametnuli mere da se te pare koje su kod vas, vracaju preko ledja naroda. Terajte se bre u pm!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA