SAD podržavaju evropski put Srbije

Premijer je poručio, u razgovoru sa direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu Stejt departmenta, da je interes Srbije da unapredi politički dijalog sa SAD i poboljša ekonomsku saradnju

  • 6

Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju evropski put Srbije i reforme koje sprovodi Vlada Srbije, rečeno je danas u Beogradu u razgovoru srpskog premijera Ivice Dačića i direktora Kancelarije za južnu i centralnu Evropu Stejt departmenta Džonatana Mura.

Dijalog Beograda i Prištine i implemantacija briselskog sporazuma pozitivno utiču na stabilizaciju stanja u regionu, a u razgovorima ocenjeno je da su lokalni izbori na Kosovu i Metohiji dobro organizovani, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Dačić je istakao opredeljenost Vlade Srbije da sva otvorena pitanja rešava efikasno i pravovremeno i izrazio uverenje da će međuvladina konferencija o pristupanju Evropskoj uniji biti održana "što pre", najkasnije u januaru sledeće godine.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije usvojila je sva neophodna dokumenta za vođenje pregovora.

Premijer je poručio, u razgovoru sa direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu Stejt departmenta, da je interes Srbije da unapredi politički dijalog sa SAD i poboljša ekonomsku saradnju.

Mur je, pre Beograda, posetio Prištinu i Tiranu, a posle Brisela gde je 5. decembra prisustovao dijalogu Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA