Knežević: SNS neće rušiti Pajtića na ulici

- Vanredni izbori u Vojvodini su preko potrebni i vlada Bojana Pajtića je izgubila legitimitet - kaže potpredsednik SNS-a

  • 3

Potpredsednik SNS Goran Knežević izjavio je da su vanredni izbori u Vojvodini preko potrebni i da je vlada Bojana Pajtića izgubila legitimitet, ali da SNS neće rušiti pokrajinsku vlast na ulici, niti vaninstitucionalno, već želi da vlast zauzme na legalan i legitiman način.

- Pre nekoliko godina, Bojan Pajtić je na izborima u Odžacima izjavio da Demokratska stranka ima potpuni legitimitet, jer dobija na svim ozborima u lokalu. Isto tako, sada SNS ima potpuni legitimitet i ima pravo da traži izbore. Takođe, Ustavni sud je proglasio neustavnim delove Zakona o nadležnostima, a sada i Statuta - rekao je Knežević u intervjuu "Politici".

Knežević je kazao i da SNS ne želi da izaziva političku krizu, već da će "maksimalno poštovati odluku Ustavnog suda, kao što poštuje i Ustav".

Knežević se pita i da li bi građani Vojvodine isto glasali da su znali za, kako je kazao, nezakonite radnje u Razvojnoj banci Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja.

- Očigledno je da su krediti davani po političkim linijama, jer 80 odsto njih ne mogu da se vrate. Nisu to bile samo afere otvarane u novinama. Ukoliko se dokažu kriminalne radnje, mislim da bi to bio dodatni razlog koji bi morao da dovede do pada vlasti u Vojvodini i novih izbora - ocenio je Knežević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pecanac

    12. decembar 2013 | 10:27

    Ovaj se prepio mleka sa asfaltoksinom i ne zna sta govori

  • a gde ce te ga rusiti...?

    12. decembar 2013 | 15:35

    ... sve sto ste uvek radili, radili ste na ulici! Vasa stranka je stranka ulice! Zato ne lazi, jer bez ulice za vas nema "pobede"!

  • hercegov grad

    12. decembar 2013 | 19:14

    sta opet su uspeo da se nagodis,a kako mislis da on sidje sa vlasti?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA