STRANE AGENCIJE: Srbija nagrađena za demokratske reforme!

Da bi dobila "zeleno svetlo" Srbija je prošla izvanrednu transformaciju među bivšim jugoslovenskim državama, navodi Rojters i prenosi izjavu premijera Ivice Dačića koji je na državnoj televiziji rekao "Ovo je istorijski trenutak za Srbiju"

  • 5

Evropska unija je danas odredila 21. januar za početak pristupnih razgovora sa Srbijom i tako nagradila Beograd za demokratske reforme i napore da normalizuje odnose sa Prištinom, javio je Rojters, dok AFP i ANSA ističu da je Savet EU danas otvorio put početku pregovora Srbije sa Unijom.

Da bi dobila "zeleno svetlo" Srbija je prošla izvanrednu transformaciju među bivšim jugoslovenskim državama, navodi Rojters i prenosi izjavu premijera Ivice Dačića koji je na državnoj televiziji rekao "Ovo je istorijski trenutak za Srbiju".

Italijanska agencija Ansa takođe je opširno izvestila o tome da je Savet EU danas otvorio put početku pregovora Srbije sa Unijom 21. januara naredne godine.

Potvrda takve odlluke stigla je od evropskog komesara za proširenje Štefana Filea koji je putem tvitera izrazio "priznanje reformskim naporima" Beograda kao i "normalizaciji" odnosa sa Prištinom, prenela je Ansa.

U sličnom tonu, iz Brisela se oglasila i agencija AFP koja je prenela da je dobijanje datuma priznanje Beogradu za njegove napore da normalizuje odnose sa Prištinom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    18. decembar 2013 | 04:28

    Koja normalizacija sa Pristinim? Nemojte da se lazemo? Normalizacija moze samo da bude, kad se sve oteto vrati kome i pripada? I dalje postoje nase svetinje koje to i dokazuju vekovima? Uzmite se u pamet???

  • Ljiljana

    18. decembar 2013 | 01:41

    Издаја Косова, историјски тренутак за Србију. Браво издајници. Хоће ли и нас кажњавати за вређање политичара, као што казнише Славишу Милетића?

  • Marrina

    18. decembar 2013 | 10:09

    REFERENDUM !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA