Milošević pre hapšenja prao kosu Miri Marković!

Novinar HRT-a Aleksandar Stanković u svojoj knjizi otkriva šta je nekadašnji predsednik Srbije poslednje uradio na slobodi, kao i kako su gosti emisije reagovali na neslanu šalu Bogoljuba Karića

  • 6

Hrvatski novinar Aleksandar Stanković objavio je dosad neispričane priče o gostima i svemu onome što se dešavalo u pozadini njegove emisije „Nedeljom u dva", koja se već 13 godina prikazuje na HRT-u.

Stanković navodi šta je nekadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević poslednje uradio na slobodi, kako su gosti emisije reagovali na neslanu šalu Bogoljuba Karića, o budućim gostima...

- Saznao sam to da je poslednja stvar koju je Slobodan Milošević napravio na slobodi bila ta da je oprao kosu svojoj ženi Mirjani Marković - otkriva Stanković.

Priča i o njegovom intervjuu s Borisom Tadićem.

- Intervju s Borisom Tadićem, kao predsednikom, dobio sam nakon dve godine čekanja. Puno mi je pomogao Srđan Šaper. Dva dana pre emisije iz njegovog kabineta tražili su pitanja. Poslao sam pitanja, a onda u samoj emisiji od tih pitanja nije bilo skoro ništa. Postavljao sam neka druga. To je jako naljutilo njegovu PR službu, pa se nismo rastali baš u ljubavi - kaže Stanković i otkriva neprijatnu scenu prilikom gostovanja Bogoljuba Karića.

- Karić je u Zagreb došao kao džek. Hteo je da ostavi utisak, pa se pre emisije pred mladim studentkinjama pravio važan svojim prezimenom, aludirajući kako je kod njega sve veliko osim prezimena. Šala je bila dosta jeftina, pa su studentkinje ostale rezervisane prema sredovečnom muškarcu koji ih pokušava fascinirati pogrešnim stvarima. Karić je u Zagreb došao sa svojim belim "majbahom" i to je, a ne šale, ostavilo utisak na kamermane i snimatelje s HRT-a - priča najpoznatiji hrvatski novinar u svojoj novoj knjizi „Sto faca i Aca".

S bivšom hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor se poznaje dugo.

- Poznajem je već dvadeset godina. Nekada smo zajedno radili na radiju, a posle je ona otišla u politiku, a ja ostao u novinarstvu. Ona je najbolji primer kako vlast kvari ljude. Deset godina nije htela da dođe u moju emisiju. Zato sam joj posvetio najviše prostora. Danas, kada je otišla s vlasti, u dobrim smo odnosima - istakao je u knjizi Stanković.

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader Stankoviću je umalo došao glave?

- Ivo Sanader skoro mi je došao glave jer me javnost nakon njegovog posljednjeg gostovanja, pre godinu dana, žestoko napala da sam se kao novinar pokvario, da nema više one moje oštrine i britkosti i da je intervju sa Sanaderom bio fijasko. Moj odgovor je bio, a i danas je, da u situaciji kada je Sanader već u nok-daunu, kada se protiv njega vodi šest sudskih procesa, ja kao voditelj nemam razloga gaziti nekoga ko je već na podu. Neka mu sudi sud, ja sam u toj emisiji hteo da istražim psihološki profil čoveka koji je imao predispozicije da na čelu Hrvatske bude još sledećih 15 godina, a od svega je odustao zbog toga što previše voli novac i slavu.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    18. decembar 2013 | 14:22

    Slinav i bezobrazan...

  • milovanović

    18. decembar 2013 | 13:13

    Ovo je najbolji primer kakvi smo mi Srbi!!!Proda veru i naciju za čas!!!Šta ti bedniče imaš da pričaš o sanaderu kad si se i ti prodao!!!E moje Knindze koliko li ima još ovakvih Srba kod vas a posle smo vam mi iz Srbije krivi!!!

  • MomOf2

    18. decembar 2013 | 18:31

    Odlicna emisija...novinar koji je najpribliznije postavljao pitanja gostima u odnosu na to sta bih ih i sama pitala :-) Iako me gdin Sanader uopste ne zanima kao licnost, stav o tome kako se ponasati ili ne prema sagovorniku - potpuno podrzavam. Etika. U doticnom slucaju nadlezni su vec vodili postupke...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA