SNS: Smena gradonačelnika Kraljeva i Užica

Predsednik izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio je posle sednice Predstavništva SNS da je odlučeno i da bi naprednjaci trebalo da istupe iz lokalnih vlasti u deset opština, i to u Žabarima, Žagubici, Boljevcu, Ljigu, Kniću, Rači, Ivanjici, Vranju, Beloj Crkvi, Žitištu i Valjevu

  • 0

Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučilo da pokrene postupak smenjivanja gradonačelnika Kraljeva i Užica kao i da odbornici te stranke napuste deset lokalnih samouprava.

Predsednik izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio je posle sednice na Novom Beogradu, da je odlučeno i da bi naprednjaci trebalo da istupe iz lokalnih vlasti u deset opština, i to u Žabarima, Žagubici, Boljevcu, Ljigu, Kniću, Rači, Ivanjici, Vranju, Beloj Crkvi, Žitištu i Valjevu.

Prema Nikolićevim rečima, reč je o opštinama u kojima SNS učestvuje u vlasti, ali nije ključni faktor.

"Ako ne možemo dovoljno da utičemo, ne želimo ni da snosimo odgovornost za loše vođenje", rekao je Radomir Nikolić.

Najavio je da će vladi biti predloženo i razrešenje pet direktora javnih preduzeća na republičkom nivou, a biće razrešeno i oko 100 direktora lokalnih javnih preduzeća i lokalnih funkcionera. Nikolić nije naveo nijedno ime. Predsedništvo Srpske napredne stranke nije postiglo saglasnost o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, rekao je Stefanović.

"Postoje različiti stavove koje ćemo usaglasiti u narednom periodu", kaže Stefanović.

On je naveo da bi konačna odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora trebalo da bude doneta na narednim sednicama predsedništva, a kako je naveo, to se očekuje početkom naredne godine.

 

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA