Dačić i Vučić ispitaće prisluškivanje Nikolića

- Treba da bude jasno da svi organi bezbednosti uključujući i policiju i bezbednosne službe imaju zadatak da zaštite predsednika, a ne da ga prisluškuju - izjavio je premijer Ivica Dačić

  • 4

Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najavili su da će istražiti navode o prisluškivanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Premijer Dačić rekao je danas, odgovarajući na pitanje novinara o izjavi predsednika države Tomislava Nikolića da ga prisluškuju, da sve takve navode treba istražiti, dok je vicepremijer Aleksandar Vučić rekao da će sve službe u tom, ali i u svim sličnim slučajevima, svoj posao obaviti.

- Mi sve navode, pa i one koji se tiču predsednika Republike, razmatramo. Treba da bude jasno da svi organi bezbednosti uključujući i policiju i bezbednosne službe imaju zadatak da zaštite predsednika, a ne da ga prisluškuju. Ako postoje bilo kakve zloupotrebe ovlašćenja, bilo koga u sistemu, naravno da to treba da bude predmet istraga i sankcija - izjavio je Dačić.

Vicepremijer je dodao da su nadležne službe i ranije uspevale da utvrde više prekršaja pod čudnim okolnostima i pokušaja upada u zaštićeni sistem, da je s tim bio upoznat i sam predsednik Republike te da će svi navodi biti istraženi.

- Mi ćemo svoj posao da obavimo - naveo je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daniela

    24. decembar 2013 | 17:51

    Predsednik republike je institucija, narusavajuci njegovu bezbednost i dostojanstvo, narusavate ugled i dostojsnstvo drzave. A ove tajne i manje tajne sluzbe su se definitivno otele kontroli.

  • Siroma

    24. decembar 2013 | 19:24

    Kakav trio na slici,kako da bude bolje kada ovi vladaju? Ja sam ljudi gladan!!

  • zasto?!

    25. decembar 2013 | 03:30

    Koga ce da proveravaju?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA