Dačić: O sudbini Ružića i izborima posle Brisela!

- Moje je mišljenje, ne zbog mog mesta i uloge u Vladi, da izbori nisu prioritet, ali naravno to je deo dogovora, o tome ćemo prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ja razgovarati kao o svim drugim pitanjima gde smo imali apsolutnu saglasnost - rekao je premijer Srbije

  • 1

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da će o sudbini Vlade Srbije i ministra Branka Ružića biti raspravljano tek po povratku iz Brisela i završetka međuvladine konferencije.

Odgovarajući na pitanje da li Branko Ružić ostaje ministar, Dačić je rekao da o tome nisu raspravljali, ali da će se to pitanje, kao i pitanje budućnosti same Vlade, naći na stolu nakon povratka iz Brisela.

- Niko nema pravo da iznosi neka svoja mišljenja koja se mogu tumačiti kao mišljenja Vlade, ali to nimalo ne znači da u Vladi oko ovog pitanja postoji bilo kakvo nejedinstvo. Jednostavno, ministri treba da se bave svojim poslom - rekao je Dačić.

Komentarišući eventualno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, premijer Srbije je ponovio da oni nisu prioritet i da su izazovi suviše veliki da se ne bismo uhvatiti u koštac sa njima.

- Čekaju nas pregovori o članstvu u EU, čeka nas dijalog sa Prištinom, čeka nas izgradnja Južnog toka, čekaju nas investicije iz Emirata, kineski premijer treba da dođe da otvori most, takođe imamo pregovore sa MMF-om, Svetskom bankom - naveo je Dačić.

- Drugim rečima, moje je mišljenje, ne zbog mog mesta i uloge u Vladi, da izbori nisu prioritet, ali naravno to je deo dogovora, o tome ćemo prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ja razgovarati kao o svim drugim pitanjima gde smo imali apsolutnu saglasnost - istakao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda

    21. januar 2014 | 18:00

    U fazonu cim udjemo u evropu dohvaticemo se i ruzica..jel tako? Mafija...taj smesta treba u prdekanu a ne da ti odlucujes kad ce ko da odgovara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA