Dačić: Da sam se pobio sa Tačijem bolje bih prošao na izborima

Predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, izjavio je da će na sednici Glavnog odbora te stranke biti utvrđena izborna lista kandidata za poslanike Skupštine Srbije, koja će uskoro biti predata

  • 14

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da je izborna lista kandidata za poslanike koalicije SPS-PUPS-JS spremna, prikupljanje potpisa pri kraju, a da su proporcije među tim strankama koalicije jednake, kao i za prethodne izbore 2012. godine.

Dačić je novinarima pred početak sednice Glavnog odbora u sedištu stranke, rekao da je ovoga puta dogovor postignut lako i na vreme u vezi sa izbornom listom i da je koalicija spremna za izbore, iako ih nije tražila.

Dačić, koji je i premijer vlade u tehničkom mandatu, rekao je da vlada nastavlja da radi bez obzira na predizbornu kampanju i naveo da narednih pet do šest dana neće biti u zemlji s obzirom na obaveze koje ima kao premijer.

- Srbija je važnija od svake predizborne kampanje. Nema vremena za spektakularnu kampanju, vlada mora da radi, a ja putujem u SAD na sednicu Saveta bezbednosti UN-a, posvećenu Kosovu, gde ću imati razgovore u Kongresu i bezbednosnim agencijama.       Takođe, prisustvovaću molitvenom doručku koji organizuje predsednik Obama - rekao je Dačić.

On je dodao da će 12. februara biti nastavljen dijalog sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i ukazao da u predizbornoj kampanji ne može biti zloupotrebe događaja u partijske svrhe.

- Kome može da ide u korist susret sa Hašimom Tačijem. U Berlinu sam mu rekao da bi mi sada, tokom predizborne kampanje, mnogo više značilo da sam se pobio sa njim - rekao je Dačić.

Lider socijalista je takođe ukazao i da je koalicija SPS-PUPS-JS realna kombinacija stranaka levice, a ne predizborna koalicija, i da to nije koalicija nemogućih partnera, zbog čega tako dugo i traje.

Socijalisti su pre sednice Glavnog odbora održali i sednicu Izvršnog odbora stranke, a na Glavnom odboru će biti doneta odluka o načinu učešća na parlamentarnim izborima u okviru iste koalicije, sva potrebna dokumenta i odluke.

- Pri kraju smo sa prikupljanjem potpisa i uskoro ćemo predati listu kandidata za poslanike - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tetreb

    4. februar 2014 | 17:08

    Da nisi igrao kako oni sviraju sigurno bi bolje prosao.

  • Željko

    4. februar 2014 | 19:54

    Ljudi gde se izgubiše vesti o Vučiću i Vuku (spo) u koalociji. VUČE VUČE BUBO LENJA ŠTA ĆE RRĆI POKOLENJA.......

  • vasilije kg

    4. februar 2014 | 17:51

    olesio bih te od batina :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA