Nikolić: EU je važan cilj, ali i Rusija je isto bitna

- Uvereni smo da će proces priključenja Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske Federacije - kaže predsednik Srbije

  • 5

Članstvo u Evropskoj uniji je važan cilj za Srbiju, ali podjednako nam je važno i očuvanje odličnih odnosa koje naša zemlja ima sa Rusijom, rekao je danas predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom sastanka sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, Aleksejem Jurjevičem Meškovim.

- Uvereni smo da će proces priključenja Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske Federacije - kaže predsednik Srbije.

Predsednik Nikolić i gospodin Meškov saglasili su se da je potrebno više promovisati zajedničke projekte koje su pokrenule ruske i srpske kompanije, pre svega zbog toga što bi njihov pozitivan ishod bio dobar znak za brojne ruske investitore koji su zainteresovani da ulažu u srpsku privredu.

Govoreći o realizaciji projekta "Južni tok“, predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što se sve odvija prema planu i istakao potrebu da se efikasno rešavaju svi tehnički problemi koji bi se mogli pojaviti.

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije rekao je da "Južni tok“ nije samo gasovod, već predstavlja i mehanizam kojim će se drastično poboljšati ekonomski i privredni uslovi u zemljama kroz koje će proći.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dovla

    12. februar 2014 | 17:16

    Prije bi za Albanca glasao nego tebi dao glas

  • Boki

    12. februar 2014 | 15:59

    Tomo, Tomo, mozda si izasao iz Radikala, ali Radikal iz tebe jos nije...

  • Sudija

    13. februar 2014 | 06:51

    Mante se EU. Samo bratska Rusija sa Putinom na čelu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA