Vučić: Naš zadatak je da zaposlimo ljude (FOTO)

Lider Srpske napradne stranke izjavio je da je naprednjacima ključni zadatak da zaposle ljude i da će se Vlada Srbije u narednom periodu baviti problemima "Želvoza" i "Smederevske železare"

  • 9

Lider Srpske napradne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naprednjacima ključni zadatak da zaposle ljude i istakao da će se Vlada Srbije u narednom periodu baviti problemima "Želvoza" i "Smederevske železare".

Vučić je, obilazeći fabriku "Meteh" koja se bavi proizvodnjom delova od lima za velike sisteme, rekao da će ta fabrika ove godine uložiti oko milion evra u mašine i zaposliti oko 50 ljudi.

- Rekao sam im da će imati pomoć države da zaposle 100, 150 ljudi, jer za nas je ključni zadatak i najviši cilj da zaposlimo ljude i da oni budu odgovorni i posvećeni, kao što su radnici Meteca, febrike koja je čudesno čista i koja radi za Simens, izvozi u Austriju, Finsku, Belgiju - rekao je Vučić.

On je dodao da njihove kolege i partneri iz inostranstva treba da dođu u što većem broju u Smederevo i Srbiju, a država će im omogućiti uslove za rad, jer će se time razvijati, kako srpska industrija, tako i Smederevo.

Vučić je rekao i da ljudi u Srbiji žele posao, kao i da nije istina da nemamo kadrove, s obzirom da se na jedno radno mesto u fabrici PKC (fabrika kablovskih sistema za komercijalna vozila), koja se takođe nalazi u Smederevu, prijavljivalo po 70 ljudi, a od njih je traženo da znaju engleski jezik i da imaju druge kvalifikacije.

Direktor fabrike Vojislav Jovanović rekao je da je ponosan na "Meteh" i da smatra da je ta kompanija pratila najnovije tehnologije u branši i korak po korak prethodnih godina povećavala izvoz.

On je izrazio nadu da će "Meteh", koji je belgijska fabrika, u narednom periodu dovesti nove partnere u Smederevo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    16. februar 2014 | 17:01

    Vidim, razbi se od zaposljavanja za ove dve godine.

  • Marko

    16. februar 2014 | 16:35

    Aha..mahom iz tvoje stranke..

  • др

    16. februar 2014 | 17:54

    Што се тиче запошљавања бит ће као и у овом периоду док су владали,само пука обећања. Што се тиче конкурса за радно место ја бих увео обавезу да се службено говори само енглески, јер ево готово и музач крава,чистач улица иако су то часна радна места готово требају знање енглеског језика.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA