Dačić: Srbija spremna da obori hrvatsku tužbu!

- Ukoliko se argumenti (na suđenju) budu prepričavali u medijima, to će dodatno uzburkati nacionalne strasti - rekao je premijer Srbije

  • 6

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio da političari ne treba da dozvole da suđenje Srbije i Hrvatske po tužbama za genocid iskomplikuje odnose i uzburka nacionalne strasti.

- Ukoliko se argumenti (na suđenju) budu prepričavali u medijima, to će dodatno uzburkati nacionalne strasti - rekao je Dačić novinarima u Beogradu povodom suđenja koje je počelo danas pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Premijer je dodao da je Srbija spremna da opovrgne hrvatsku tužbu i da je srpska tužba zasnovana na dovoljnom broju dokaza.

- Šta god da je bilo u prošlosti moramo na to da stavimo tačku - rekao je Dačić.

On je rekao da je Srbija želela da se istovremeno povuku obe tužbe.

- Za raščišćavanje svih istorijskih računa dobro je da se suđenje dovede do kraja i da međunarodni organi daju svoje mišljenje i presude - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar strasni

    3. mart 2014 | 14:41

    Ti si doveo do toga i tada si bio vlast zar si zaboravio

  • Kosmet

    4. mart 2014 | 08:36

    kako nije Hrvatsku sram da daju srbiju na sud ? sta je bilo samo u drugom svetsku ratu ? naravno moraju osobe , nije bito koju nacionalosti imaju , na sud ako su pravili zlocine.

  • debeli patuljak

    4. mart 2014 | 04:32

    Hoces reci da nesmemo da znamo sve ono sto znamo o hrvatima, kako su nam najmilije ubijali klali i bacali po jamama???? E dacicu duso sitna i prodana, rekao bi svasta al nisam bez karaktera obraza i kulture,ne znam samo kako vas nije sramota!!!! Isto onako kako ti potrpas te nase bednike iz nisa u pedesetak autobusa i deportujes u beograd na predizborni skup tako su i oni nas narod odvozili na klanje. Umesto da dignete takvu hajku da ceo svet slusa sta su radili vi po nalogu srpskih ubojica podvijate rep i cutite kao .izde . Jadna nam majka sa vama takvima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA